Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders krijgen te weinig in Spanje

De Amsterdam Crusaders hebben zaterdag onnodig verloren van de Badalona Dracs. De Amsterdammers waren naar Spanje afgereisd, in de wetenschap dat het Europese avontuur in Zuid-Europa zou eindigen. De Cru had het betere van het spel, maar verloor met 11-8.

Door de 0-62 nederlaag tegen Argäu Comets twee weken geleden speelden de hoofdstedelingen onbevangen. Dit vertaalde zich in een sterk optreden van linebacker Kevin Bourne en de rest van de Cru defensie. Aanvallend waren het running back Miquel Castelen en receiver Claudio Bartolozzi die voor de big plays tekenden, alhoewel veel van de grote gains te niet werden gedaan door onnodige penalties.

Als iets de Amsterdammers in Spanje verweten mag worden, dan is het namelijk dat ze op cruciale momenten het hoofd niet recht op de romp hadden. Zo werd een onderschepping van Rajiv Hooi teruggefloten op een penalty waardoor de thuisploeg een 8-0 leiding mocht nemen.

Ook toen de verdiende 8-8 eenmaal binnen was (een catch van Bartolozzi) bleef Crusaders slordig met de opgelegde kansen. Een fumble recovery in de redzone tijdens het vierde kwart gaf de Cru een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Slechts een play na de vijandige overname gingen de Spanjaarden echter met het ovaal aan de haal, toen quarterback Joey Kraan een pick gooide op de rand van de endzone. De Dracs haalden drie onderscheidende punten uit de turnover, toen de kicker een fieldgoal tussen de palen jaste.

Amsterdam had hierna nog twee mogelijkheden om de thuisploeg alsnog te verschalken. De eerste veelbelovende drive eindigde met opnieuw een onderschepping van Kraan (nadat Castelen al een 50 yard gain verloren zag gaan door een penalty), terwijl in de laatste wanhoopspoging de Crusaders een turnover on downs zagen gebeuren.

Na deze laatste turnover konden de Dracs het duel uitknielen in victory formatie. En met een slaak van opluchting, omdat Amsterdam vandaag lichtjes beter was dan de Zuid-Europese opponent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *