Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Power Rankings Week 7: deel II

We hebben een paar weken zonder gezeten, maar de Power Rankings zijn terug! Met nog drie speelronden te gaan is er nog van alles mogelijk binnen de AFBN Eredivisie. We hebben de acht teams gerangschikt gebaseerd op kracht. Vandaag nummers 5 tot en met 8 en morgen de eerste vier. We hebben meteen de play off scenario’s toegevoegd.


4. Hilversum  Hurricanes (4-3)

De Hilversum Hurricanes laten week na week zien thuis te horen in de Eredivisie. De ploeg die vorig jaar geen wedstrijd wist te winnen verrast met een goeie passing offense en een solide defense die aan het begin van het jaar nog niet helemaal stond, maar in de laatste drie wedstrijden maximaal 200 yards en 14 punten opgeeft. Opvallend aan de Hurricanes is het turnover ratio, de beste in de league. Slechts 5 maal gaven zij de bal op, terwijl de defense 13 keer een turnover wist te forceren. Het enige inconsistente bij de Hurricanes is de running game. Goeie wedstrijden worden afgewisseld met hele magere en dit maakt de offense afhankelijk van Maurice Tielen. Tot nu toe heeft hij bewezen hier prima mee om te kunnen gaan.

Wij voorspellen  dat de Hilversum het regular season afsluiten met een record van 6-4 en hiermee de tweede plek in poule B innemen.

Playoffs
Wanneer de Hurricanes de wedstrijd tegen de Panthers winnen, of met minder dan 5 punten verschil verliezen, zijn zij verzekerd van de playoffs. Om eerste in de poule te worden, moeten zij alles winnen en moeten de Crusaders alles verliezen


Schema
17-5 Hilversum Hurricanes – Amsterdam Panthers
31-5 Alphen Eagles – Hilversum Hurricanes
13-6 Hilversum Hurricanes – Nijmegen Pirates

3. Amsterdam Crusaders (6-1)

Aan het spel van de Crusaders kan je het nog niet aflezen, maar ook de Crusaders staan 6-1. De offense van de Cru loopt niet lekker. Een 5e plek in de Total Offense categorie bewijst dit. De running game loopt nog aardig, De passing game is amper aanwezig. Gelukkig kunnen de Crusaders leunen op een sterke defense. Met slechts 120 opgegeven yards per game en 6,6 punten per wedstrijd staan zij bovenaan in de rankings. Deze defense, plus de geblesseerde spelers die terug gaan komen zijn de grote upsaide voor de Cru die inmiddels van contender naar outsider zijn gegaan voor de Tulip Bowl. Wij zien de Crusaders met een record van 8-2 als eerste van poule B eindigen.

Playoffs
De Crusaders zijn geplaatst voor de playoffs. Om eerste te worden moet een wedstrijd gewonnen worden.

Schema
24-5 Lightning Leiden – Amsterdam Crusaders
31-5 Amsterdam Crusaders – Arnhem Falcons
14-6 Amsterdam Crusaders – Amsterdam Panthers

2. Alphen Eagles (6-1)

De Eagles hebben zich na een slechte performance tegen de Crusaders hervonden in de laatste twee wedstrijden. Tegen Rotterdam werd een slechte eerste helft afgewisseld met een goede tweede helft, waar Bouthoorn als vanouds zijn receivers wist te vinden.

Nog steeds zijn de Eagles de meest productieve offense in het land met 29,4 punten per wedstrijd. De defense heeft een kleine tik gekregen. Tegen de Trojans moesten ze 26 punten toelaten. Evenveel als in de eerdere 6 wedstrijden bij elkaar. Volgende week mag Alphen bewijzen dat zij een off day hadden, wanneer Arnhem op bezoek komt in een gevecht om de toppositie in de poule.

Alphen heeft nog een zwaar schema met thuiswedstrijden tegen drie play off kandidaten.  Wij verwachten dat de Eagles 8-2 eindigen en de eerste plek in Poule A bemachtigen

Playoffs
De Eagles moeten 1 wedstrijd winnen om van de playoffs verzekerd te zijn. Wanneer zij van de Falcons winnen lijkt een eerste plek in de poule veilig gesteld.

Schema
24-5 Alphen Eagles – Arnhem Falcons
31-5 Alphen Eagles – Hilversum Hurricanes
14-6 Alphen Eagles – Rotterdam Eagles

 

1. Arnhem Falcons (6-1)
De Falcons zijn heer en meester in de AFBN Eredivisie. Het team van Martin Doomen staat in de top 2 van bijna elke stats categorie. Op offense doen de Falcons het goed. De running game loopt als een trein en in de passing game weet QB Hobbelink zijn receivers te bereiken. Opvallend is dat de offense van de Falcons compleet is. Er worden veel formaties gebruikt, waaruit veel verschillende plays gelopen worden. Dit maakt hen onvoorspelbaar op offense.

Op defense is Arnhem solide. Ze geven weinig yards op, zijn goed tegen de run en geven slechts 8 punten op per wedstrijd. Met 18 takeaways staan de Falcons ruim bovenaan in de Eredivisie.

Het schema van de Falcons is zwaar. De volgende wedstrijd is tegen Alphen in de strijd om de eerste plek in Poule A. Een week later spelen ze uit tegen de Crusaders.

Wij voorspellen dat de Falcons 8-2 eindigen en daarmee tweede worden in Poule A

Playoffs
De Falcons zijn geplaatst voor de play offs. Dankzij de dubbele overwinning op de Trojans kunnen zij niet meer ingehaald worden.

Om eerste te worden in de poule moet in ieder geval van de Eagles gewonnen worden.

Schema
24-5   Alphen Eagles – Arnhem Falcons
31-5   Amsterdam Crusaders – Arnhem Falcons
14-6   Arnhem Falcons – Lightning Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *