Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Payday voor Miami’s Ryan Tannehill

De toekomst van de Miami Dolphins ligt in handen van Ryan Tannehill. Dat wil de ploeg althans doen geloven, getuige de contractverlenging van vier jaar die de quarterback maandag tekende. Hij zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2020 aan de ploeg verbindt. In totaal is er $96 miljoen mee gemoeid, waarvan $45 miljoen gegarandeerd.

Tannehill begon zijn college carrière als wide receiver, maar werd op Texas A&M omgeschoold tot quarterback. Het ligt de spelverdeler geen windeieren. Hij begint komende zomer aan zijn vierde seizoen als quarterback van Miami, waar hij vorig seizoen zijn beste jaar had. Hij gooide voor 27 touchdowns, meer dan 4.000 yards en meer dan 66% van zijn passes kwamen aan. Hij gaf de stijgende lijn in zijn carrière daarmee een passend vervolg, wat de Dolphins nu belonen met een mega-contract.

General manager gelooft in de toekomst van zijn ploeg met Tannehill aan het roer. “Deze deal met Ryan is belangrijk voor onze club. Hij is een bewezen quarterback in deze league, die zijn talentenpakket combineert met hard werken, passie, kracht en een ’team-first’-mentaliteit. We zijn aan hem verbonden en geloven dat Ryan onze quarterback is voor de langere termijn. We zijn allemaal blij dat hij deze contractverlenging heeft getekend.”

Opvallend genoeg is Tannehill de eerste quarterback van de 2012 Draft die een contractverlenging tekent. Drie andere quarterbacks die in die Draft werden gekozen zijn namelijk Andrew Luck, Robert Griffin III en Russell Wilson. Met een gemiddelde van $16 miljoen per jaar komt Tannehill op plek vijf als het gaat om best verdienende quarterbacks in de NFL. Drew Brees is koploper met $20 miljoen per jaar, gevolgd door Peyton Manning ($19.2 miljoen), Aaron Rodgers ($18.7 miljoen) en Tony Romo ($17.1 miljoen). Tannehill laat wel Philip Rivers ($14 miljoen) en Tom Brady ($12 miljoen) achter zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *