Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Atlanta koploper voor Super Bowl LIII

De Atlanta Falcons lijken de grootste kanshebber om Super Bowl 53 te organiseren. Van de vier finalisten hebben zij als enige een nieuw stadion in het verschiet. En nieuwe stadions krijgen de laatste jaren de voorkeur. 

Denk hierbij aan het Metlife Stadium in New York twee jaar terug en het Lucas Oil Stadion twee jaar daarvoor in Indianapolis. Ook bij de komende drie Super Bowls die al zijn toegewezen zitten twee nieuwe football-tempels. Dit seizoen is het Levi’s Stadium van de 49ers aan de beurt gevolgd door het nieuwe onderkomen van de Minnesota Vikings in Super Bowl 52. Vergeet tussendoor het stadion van de Houston Texans in 2017.

De vier finalisten voor Super Bowl 53 in 2019 zijn de Falcons, Saints, Buccaneers en Dolphins. Daarvan zijn de ‘Dirty Birds of Prey’ de enige die een nieuw onderkomen krijgen, namelijk in 2017. Daarbij mogen we niet vergeten dat ze in Miami het stadion gaan upgraden. Het zou de elfde Super Bowl worden voor de Dolphins, daarmee staan ze op gelijke voet met de New Orleans Saints. In Tampa Bay werd de wedstrijd der wedstrijden pas vier keer georganiseerd.

De afvallers van deze stemronde (die waarschijnlijk eind mei plaatsvindt) gaan in de tombola voor de Super Bowl in 2020. Dan wordt waarschijnlijk Los Angeles toegevoegd. Met de grote kans dat er snel één of meerdere teams naar LA verhuizen in een nieuw stadion zijn zij meteen groot kanshebber voor Super Bowl 54.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *