Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Defensief meesterwerkje Amsterdam Panthers

Hilversum Hurricanes quarterback Maurice Tielen had afgelopen zondag niet zijn beste dag als AFBN quarterback. De spelverdeler van de ploeg uit de Mediastad gooide tegen Amsterdam Panthers drie onderscheppingen, waarvan er twee werden teruggelopen voor een touchdown. Hiernaast verloor Hilversum ook een fumble, die door de Amsterdamse tegenstander tot zespunter werd gepromoveerd. Een 10-0 voorsprong werd zo binnen mum van tijd omgezet in een 12-20 achterstand.

Amsterdam Panthers maakte het de thuisploeg verdomde lastig door 22 punten aan te tekenen. Alle punten kwamen op het conto van de Mokumse verdediging. Naast de drie returns viel er namelijk in het spannende potje een safety te noteren, toen Hilversum punter Thierry de la Mar een snap niet onder controle kreeg en de endzone uitstapte. Hiernaast had Tielen het geluk dat de refs deze wedstrijd de ogen niet in de zakken hadden zitten. De quarterback gooide nog twee picks, maar die werden teruggefloten vanwege penalty’s.

Alle onheil ten spijt wisten de Hilversummers toch nog met een punt verschil te winnen. Dit hadden ze te danken aan een vrij unieke play: de defensive two point conversion. Christiaan van den Bosch, vorige week al goed voor een fumble return voor een touchdown tegen Leiden, mocht nu een fumble op een two-point conversion van Amsterdam oppakken en teruggelopen. Deze relatief zeldzame scoringplay leverde de ploeg twee dure punten op.

Alle defensive highlights in een overzicht? Gridiron heeft ze voor je verzameld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *