Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing Alphen Eagles – Arnhem Falcons

Op zondag wordt in Alphen aan den Rijn de “Battle of the Birds” gespeeld tussen de nummers 1 en 2 in de Power Rankings. Dit is misschien wel een preview van Tulip Bowl XXXI.

Beide teams zijn zo goed als zeker van de playoffs, maar toch staat er iets op het spel: thuisvoordeel. Met een uitwedstrijd tegen (hoogstwaarschijnlijk) Amsterdam Crusaders in het verschiet, zijn beide teams gebrand op een overwinning. Ook zal Arnhem na jarenlange hard bevochten wedstrijden, waarbij de Falcons steeds aan het kortste eind trokken, kunnen aantonen dat ze van Alphen kunnen winnen. Zeker nadat ze thuis de wedstrijd weggaven in de tweede helft, terwijl ze op koers lagen om de wedstrijd te winnen.

Alphen wil een reeks mindere wedstrijden van zich afschudden. In de AFBN Eredivisie kropen zij twee keer door het oog van de naald (tegen Arnhem en Rotterdam). Hiernaast zit de ploeg in de maag met de confronterende nederlaag in de EFL wedstrijd tegen de Kiel Baltic Hurricanes.

Tegenstanders in de AFBN ruiken bloed en zien kansen. Dit is het moment voor Alphen om, met wedstrijden tegen Rotterdam en Hilversum in het vooruitzicht, een goed resultaat neer te zetten en zo vol vertrouwen de laatste fase van de competitie in te gaan.

 

De Matchup
Waar de Falcons het hele jaar al run heavy zijn, ging in de eerste wedstrijd tussen beide teams alles via de lucht. De Alphense defense gaf 230 yards op. Aan de Alphense zijde werden evenveel yards  geboekt via de lucht. Key voor beide teams is om de quarterback af te remmen deze wedstrijd.

Spelers om in de gaten te houden
De Falcons moeten de running game proberen op te zetten en de bal in de handen van Stamper, Harris of Holtslag geven. Let ook op Falcons quarterback Hobbelink, die weer de diepte zal proberen op te zoeken met ballen op Ramsey en Newman. Hobbelink moet wel voorzichtiger omgaan met de bal en kan zich geen fumbles bij de snap permitteren. Milan Lentze is met een recordjaar bezig en hoopt weer een interception op zijn naam bij te schrijven.

Bij Alphen is het tijd voor een breakout game van Jermaine Charles. Met de running game kan Alphen de wedstrijd controleren en de defense van het veld houden. Ook zal dit ruimte geven voor Amir  Anches en Ananias Semedo in de passing game.

Voorspelling
De verwachtingen zijn hoog voor deze wedstrijd. Wij verwachten weer een close game die allebei de kanten op kan gaan. Wij geven het voordeel aan Alphen, dat de Europese ervaring mee naar huis neemt. 27-21.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *