Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Michael Sam naar CFL

Lang verwacht en toch gekomen… Michael Sam kan zijn NFL-droom voorlopig in de ijskast zetten. De defensive end tekende vandaag bij de Montreal Alouettes in de CFL. En dus gaat het nog even duren voordat de eerste openlijke homoseksuele speler een reguliere competitiewedstrijd speelt in de NFL.

Sinds Sam in oktober ontslagen werd op de practice squad van de Dallas Cowboys heeft hij nauwelijks nog interesse weten te wekken bij de NFL-teams. Zijn optreden bij de ‘Veterans Combine’ was te traag om iemand te overtuigen in de VS. In Canada durft men wel de gok aan met de voormalig SEC Defensive Player of the Year. Voor twee seizoenen tekende de uitgesproken homoseksuele speler bij Montreal.

Michael Sam hoopt op hetzelfde succes als Cameron Wake van de Dolphins. Wake koos een aantal jaar terug ook via de omweg via de CFL nadat hij geen kans kreeg in de NFL. Twee jaar en dik dertig sacks verder wilde de NFL hem weer in de armen sluiten. Met alle succes van dien.

Voor Sam is dit eigenlijk de beste kans in zijn carrière. In de luwte van de CFL kan hij zich focussen op zijn football-kwaliteiten en wordt waarschijnlijk wat minder gepraat over zijn seksuele geaardheid.  Hij was twee jaar terug niet voor niets de beste verdediger in één van de sterkste college-divisies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *