Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Huub Huigsloot in voetsporen van grote broer

Voor één persoon is de wedstrijd tussen Alphen Eagles en Arnhem Falcons aanstaande zondag groter dan het leven. Huub Huigsloot staat dan voor het eerst tussen de lijnen van het speelveld, waar zijn grote broer Jos in 2012 plotsklaps overleed.

1 april 2012 zal vele aanwezigen nog op het netvlies staan. Net voor laatste fluitsignaal in de thuiswedstrijd tegen Amsterdam Crusaders gaat offensive lineman Jos Huigsloot in de achtervolging van een verdediger die de bal heeft onderschept. Het blijkt zijn laatste wapenfeit. De offensive lineman wordt even later in de bench area onwel. Ondanks snelle medische dienstverlening overlijdt de lineman van Alphen aan een hartaanval.

Huigsloot had net dat seizoen een transfer gemaakt van Arnhem naar Alphen, omdat hij graag Europees wilde spelen. Het overlijden versterkte het broederschap tussen de Alphen Eagles en de Arnhem Falcons. De afscheidsceremonie werd dan ook, onder toeziend oog van zo’n 600 footballers, in Gelderland gehouden. Het was de thuisbasis van Jos. En van Huub, die dankzij zijn overleden broer aan football begon.

“Toen ik nog met Jos samen woonde in Apeldoorn kwam hij in aanraking met de Arnhem Falcons. Hij vroeg mij mee naar een training. Ik heb meteen meegedaan en was verkocht. Omdat ik een drukke baan had, kon ik het niet opbrengen om lid te worden van een vereniging,” aldus Huub. “Uiteraard ben ik wel vaak wezen kijken. Ik was erg trots op die kolos, die over het veld rende en iedereen aan de kant beukte.”

Dezelfde Huub maakt nu de trip naar Alphen. Als offensive lineman van Arnhem Falcons, dezelfde club waar zijn grote broer zijn loopbaan startte. “Na de dood van Jos ben ik serieus na gaan denken over wat ik nog met mijn leven wilde doen. Het kan immers zo afgelopen zijn.”

11297714_720390578071251_1047349685_n“Ik wilde doen wat mijn broer deed. Ik wilde in eerste instantie proeven waar Jos zoveel plezier in had. Na een paar maanden trainen voelde het goed en begon ik het zelf ook echt leuk te vinden. Ik heb nog geen moment spijt gehad sinds ik hier aan begonnen  Ik wil het maximale eruit halen. Ik wil deelnemen aan de Tulip Bowl. Ik speel pas anderhalf seizoen, er is nog genoeg werk aan de winkel.”

 

Alphen Eagles en Arnhem Falcons liggen 86 kilometer uit elkaar, maar zijn in één broederlijke hartslag met elkaar verbonden. Met Huub Huigsloot als right guard van de Gelderlanders in de armen van beide teams gesloten. Ongeacht het resultaat van zondag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *