Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cowboys belonen Scandrick met nieuw contract

De Dallas Cowboys hebben hun beste cornerback een contractverlenging gegeven. Orlando Scandrick ging vrijdag akkoord met een verlenging van zijn contract tot en met 2019. Met de deal is ongeveer $20 miljoen gemoeid.

Scandrick was de afgelopen seizoenen verreweg de beste cornerback van de Cowboys, maar stond op het punt om dit seizoen minder te verdienen dan Brandon Carr, Morris Claiborne en rookie Byron Jones. Dat kon niet en daarom was Scandrick van plan de vrijwillige work-outs van zijn ploeg te skippen. Toch wel een risico, want $500.000 van zijn salaris van $1.5 miljoen zat in het feit dat hij 90% van de vrijwillige work-outs bij moest wonen.

Uiteindelijk betaalt het zich uit. Scandrick gaat dit jaar $4 miljoen verdienen, nog altijd minder dan Carr (die maar liefst $8 miljoen gaat verdienen), maar wel respectabel. “Twee jaar geleden, toen ik een verlenging tekende, was het eigenlijk een salarisverlaging. Het is niet normaal voor jongens die midden in hun carrière zitten om een salarisverlaging te nemen.” Scandrick laat weten dat dit misschien niet de beste beslissing was, maar dat maakt nu niet meer uit. “Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik de familie Jones en de organisatie ben.”

Scandrick moet de komende jaren een duo gaan vormen met Byron Jones, de eerste pick van de Dallas Cowboys in de afgelopen Draft. De Cowboys hebben hoge verwachtingen van de lange cornerback van UConn, die volgens hen ook safety kan spelen. Het liefst zien ze hem echter als cornerback uit de verf komen, want de ploeg besloot de optie van Morris Claiborne niet te lichten waardoor hij na dit seizoen een free-agent is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *