Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Houston Texans favoriet voor ‘Hard Knocks’

Het lijkt er sterk op dat kijkers van HBO’s  ‘Hard Knocks’ deze zomer mogen gaan genieten van het reilen en zeilen van J.J. Watt, Bill O’Brien en de quarterback competitie tussen Ryan Mallett en Brian Hoyer. De Houston Texans zijn de laatste serieuze kandidaat om de hoofdrol te spelen in de reality serie over Training Camp in de NFL.

In principe is elk team welkom om de cameraploegen van HBO te ontvangen, maar veel ploegen houden hun rommel liever binnenskamers. Toch probeert de NFL het een aantal teams onmogelijk te maken ‘nee’ te zeggen. Daarom zijn er criteria waaraan een ploeg moet voldoen als het ‘nee’ wil kunnen zeggen. De Houston Texans kunnen niet aan die criteria voldoen, waardoor ze eigenlijk geen keus hebben als HBO die ploeg kiest. Een van de andere finalisten is Buffalo, maar met Rex Ryan als nieuwe headcoach voldoen zij wel aan in ieder geval één criterium (namelijk: een nieuwe headcoach).

Toch biedt ‘Hard Knocks: Houston Texans’ genoeg storylines om ons deze zomer te vermaken. Wat dacht je alleen al van een spotlight op J.J. Watt? De superster is één van de smaakmakers van de NFL, maar is tevens een van de spelers waar men weinig van weet. Een cameraploeg rond zijn persoon voor een paar weken zou de NFL, en de redelijk saaie ploeg die de Texans is, goed doen. Vorig seizoen werd hij door HBO neergezet als een ‘God among men’ toen de Texans een pre-season wedstrijd speelde tegen de Atlanta Falcons. Nu gaan we de menselijke kant van hem zien.

Naast Watt zijn er natuurlijk nog veel meer leuke verhaallijnen. De quarterback-battle tussen Mallett en Hoyer moet een sappige strijd worden. Van coach Bill O’Brien weten we niet veel, wat ervoor zorgt dat hij alleen maar positief uit de verf kan komen. Maar wat dacht van je van de start van het tweede seizoen van Jadaveon Clowney? Of een 1-op-1 met Vince Wilfork en een tweedehands kijkje achter de schermen bij de Patriots? Ook over taalgebruik hoeven we ons geen zorgen te maken, aangezien Mike Vrabel de linebackers coacht bij de ploeg. Naar verluidt is zijn manier van coachen niet echt geschikt voor jongere kijkers.

Officieel zijn de Texans nog niet gepresenteerd, maar het lijkt erop alsof de deal rondt is. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *