Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons opnieuw in de fout tegen Alphen

Een fumble recovery in de slotminuten van het duel Alphen Eagles – Arnhem Falcons door safety Erwin Gloudemans heeft aangetoond dat Alphen nog steeds ‘the team to beat’ is. De regerend landskampioen American football won vandaag een slordige wedstrijd met 14-7.

Het is de tweede keer in opeenvolgende wedstrijden dat Arnhem Falcons de overwinning tegen Alphen ophoest door turnovers. Tijdens de thuiswedstrijd in Arnhem op 26 april vergooide het team een voorsprong om met 20-21 te verliezen. Drie turnovers van quarterback AJ Hobbelink maakten toen het verschil. In de uitwedstrijd deed Arnhem er nog een schepje bovenop. Nu pakte Alphen vijf keer de bal van ze af.

Arnhem begon al vroeg in de wedstrijd met turnovers te gooien. Na een interception van Hobbelink was het een 4 yard pass van Richard Bouthoorn naar receiver Gino Ripken, die de score in Alphen opende. De Falcons zetten echter niet bij de pakken neer. Receiver Jermaine Ramsey converteerde een korte pass van zijn quarterback in een lange touchdown. Omdat Arnhem, in tegenstelling tot Alphen, wel een PAT wist te verzilveren, namen ze brutaal een 6-7 voorsprong.

Pas in het derde kwart kregen de beide teams het publiek weer op de banken. Een connectie tussen quarterback Bouthoorn en receiver Amir Anches bekroonde een lange drive, waar Arnhem geen weerwoord had op de veelvuldigheid van de Eagles’ aanval. De two-point conversion bracht het gat tussen beide teams weer naar zeven punten: 14-7.

Het luidde een fase in, waarbij beide formaties onzorgvuldig waren met de football. Arnhem verraste de thuisploeg met een lange drive en een fake punt op fourth down, maar verkwanselde de opgelegde kans toen ze de bal in de redzone moesten opgeven op een ‘turnover on downs’. Alphen overkwam in het laatste kwart hetzelfde.

Het over-en-weer-spelletje zette de maat voor een entertainend slotstuk, waarbij Richard Bouthoorn in de fout ging. In plaats van een sack te nemen, gooide de ervaren spelverdeler van de Eagles een onderschepping. Arnhem nam meteen het heft in eigen hand met een diepe bal. Hoeveel de receiver niet gevonden werd, constateerden de zebra’s een pass interferentie waardoor de Falcons opstoomden.

De euforie was echter van korte duur, omdat quarterback Hobbelink de bal op een verloor. Erwin Gloudemans, de man die de bal op het cruciale tijdstip veroverde: “We hadden de wedstrijd liever niet zo gewonnen. We wilden liever dat de aanval het uit kon spelen, maar we zijn blij met het resultaat.”

Door de nederlaag lijkt het onwaarschijnlijk dat Arnhem het gevreesde Amsterdam Crusaders in de playoffs kan ontlopen. De Amsterdammers gaan als nummer 1 van de andere poule de playoffs in. Alleen een wonder kan Arnhem nog uit Amsterdam weghouden: daarvoor moet het team de laatste twee wedstrijden winnen en Alphen de laatste twee wedstrijden verliezen.

Martin Doomen, de hoofdcoach van Arnhem, zei: “We hebben vandaag niet ons beste spel gespeeld en wederom een kans laten liggen om de kampioen te verslaan. Gelukkig hebben we geen zware blessures.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *