Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders rent over Leiden heen

De dominante offensive line van de Amsterdam Crusaders heeft gisteren voor een running back feestje van Miquel Castelen gezorgd. De wendbare running back van de Crusaders scoorde vier touchdowns en had een belangrijk aandeel in de 0-60 zege (foto: Bob de Calonne).

De Crusaders lieten er in de Sleutelstad geen gras over groeien en domineerden van start tot finish. De wedstrijdbezoekers hadden nog niet met de ogen geknipperd of het stond al 20-0 voor de Amsterdammers. Een snelle efficiënte drive en twee turnovers (fumble en turnovers on downs) hadden Castelen (2x) en Endy Evenwel al tripjes naar de endzone bezorgd.

Castelen is hiermee bezig aan een opzienbarende opleving, nadat hij in het begin het seizoen de keys to the offense nog aan Evenwel had gelaten. Zijn wederopstanding is een belangrijke factor of de Cru bij machte is om de tweede seizoenshelft de missende stukjes aan elkaar te lijmen voor een Tulip Bowl run. Nummer 20 maakte de zorgen voor Lightning voor rust nog groter door zijn derde zespunter aan te tekenen.

Leiden probeerde het publiek thuis wel te vermaken, maar het klassenverschil was vele malen groter dan tijdens de eerste confrontatie tussen beide teams. De Amsterdamse defensie liet de hele dag geen ruimte voor de Leidenaren en voegde in de tweede helft zelfs brutaal toe aan de score: interception touchdown returns van Fabian Oudsten en Werner Seedorf wisselden touchdown runs van Castelen en Joey Kraan af. Een nederige 0-53 achterstand was het gevolg.

Ook bij deze imposante voorsprong had de Cru geen mededogen met de ploeg uit Zuid-Holland, die voor de zesde keer in acht wedstrijden meer dan 32 tegenpunten kreeg. De laatste touchdown van de Cru (een pass van Kraan naar de teruggekeerde Jasper Nijland) zorgde ervoor dat Leiden in de PA-kolom 294 heeft staan, bijna 80 tegenpunten meer dan mede degradatiekandidaat Nijmegen Pirates.

In Leiden zullen ze zich dan ook voornamelijk afvragen of de dappere stap naar de Eredivisie wel de juiste was. Aan de andere kant mag ze de inzet om het hoofd boven water te houden niet worden ontzegd. Amsterdam maakt zich aan de andere kant op voor een nieuw playoff-avontuur. Door de winst eindigt de ploeg als eerste in de poule en mag het in de halve finale gastheer spelen van Arnhem Falcons. Aanstaande zondag mogen beide teams al even aan elkaar snuffelen: dan ontmoeten ze elkaar in competitieverband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *