Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rooney II: ‘NFL binnen 5 jaar naar Duitsland’

Steelers eigenaar Art Rooney II verwacht dat de NFL binnen vijf jaar wedstrijden in Duitsland en Mexico organiseert. Daarmee is hij al iets specifieker dan commissioner Roger Goodell. Die gaf vorige week alleen aan dat ze deze opties bekijken.

Rooney II ziet een grote schare fans in beide landen en voor hem is het alleen nog de vraag welk stadion het beste voldoet aan de eisen van de NFL. Dan praten we dus over reguliere competitiewedstrijden in Duitsland. Hiermee wordt de expansiedrift van de NFL wederom bevestigd. En ook London als focuspunt voor de toekomst lijkt te verbleken.

De uitspraak is toch wel opmerkelijk. Voormalig Steelers-runningback Jerome Bettis liet vandaag weten dat toen de Steelers in 2000 in Mexico speelden de families van de spelers werden thuisgelaten. De veiligheid in Mexico-Stad werd toen door de franchise in twijfel getrokken. Of Rooney II is van gedachten veranderd, of Duitsland is de grootste kanshebber als leverancier van de nieuwste speelstad buiten de VS. Iets waar wij Nederlanders wel oren naar hebben. Kunnen we gewoon de auto pakken.

Goodell had het ook over de optie van Brazilië. De Pro Bowl aan de Copa Cobana zag de NFL-baas wel als reele optie. Rooney II ziet dit als een optie die wat meer tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. Diplomatiek! Hij zegt eigenlijk dat hij dit dus niet ziet zitten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *