Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden ziet ziekenboeg volstromen

Voor Lightning Leiden wacht aanstaande zondag een van de laatste kansen om nog iets van het huidige seizoen te maken. Het team treedt aan tegen de Amsterdam Panthers in de wetenschap dat de ziekenboeg drukker bezet is dan voorheen. Lightning kan een winst goed gebruiken om voorgoed de degradatiezone de rug toe te keren.

Lightning Leiden quarterback Dany Ortega baalt nog steeds van zijn spel van afgelopen zondag, maar hoopt op betere tijden: “Dat was geen beste wedstrijd van mij. Ik maakte verkeerde reads, legde teveel risico’s in mijn throws. Het leek wel alsof ik te gehaast was, omdat mijn knie nog steeds shaky is. Dat gaat ook nog wel een tijdje duren, voordat die weer genezen is.”

Hiernaast kwam Leiden gehavend uit het duel tegen Amsterdam Crusaders. Receiver/running back Barbaros Kurt liep een enkelblessure op en running back Glenn van Gorcum had een rugblessure. Tot overmaat van ramp verrekte Serge Le Clerq zijn kuitspier.

“Koppel dit aan de blessures van veteranen Paul van Oosten, Richard Zimmerman en Andre Pronk. Zij spelen het hele seizoen al geblesseerd, dus je snapt dat we naar het einde van het seizoen hunkeren,” aldus quarterback Ortega. “Dan kunnen we de wonden likken en weer hergroeperen.”

Wel positief: Leiden ziet wide receiver Wim Hoekstra terugkomen van gebroken vingers. De wide-out werd gisteren door de dokters gezond verklaard voor het duel tegen Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *