Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gear4Teams Player of the Week: Week 8

Running back Miquel Castelen van de Amsterdam Crusaders gaf afgelopen zondag een grote impuls aan zijn seizoentotalen. De rusher mocht in de wedstrijd tegen Lightning Leiden negen keer de bal ontvangen. Met zijn zes rushes eindigde hij met 96 yards en drie touchdowns, terwijl hij ook met drie catches succesvol was (37 yards, 1 touchdown). Zijn vierklapper maakt van hem de Gear4Teams Player of the Week.

Waarom leek het alsof iedereen stil stond en hij alleen aan het rennen was? Castelen lachend: “Bedankt voor het compliment. Ik denk dat wij onze gamespeed in de afgelopen twee EFAF-games aanzienlijk verhoogd hebben. Als we deze snelheid toepassen op onze tegenstanders in de AFBN competitie, dan is dit het gevolg.”
Castelen was lang onzichtbaar in de AFBN-competitie. “Ja, ik was vrij afwezig in het begin van dit seizoen, maar dat is goed opgepikt door Endy Evenwel,” aldus de key player van de Cru. “Bij onze eerste wedstrijd moest ik nog een ejection van de finale uitzitten. Daarna werd ik ziek en kon ik de wedstrijd tegen Nijmegen amper spelen. Dit heeft geduurd tot de wedstrijd tegen de Panthers. Pas daarna begon mijn seizoen. Ik ben van plan om deze samen met mijn boys een mooi eind te geven.”
Dankzij zijn monster game heeft Castelen nu 233 yards voor het seizoen met vier touchdowns. Dat is nog niet genoeg om de Top 5 van AFBN Eredivisie rushers te kraken. Miquel Castelen zelf ziet zelf nog ruimte voor verbeteringen: “Ik vond het nog niet onze beste game. Met twee EFAF wedstrijden achter de rug, hebben we een heleboel over onszelf ontdekt. Dus de wedstrijd tegen Leiden kwam op het juiste moment en het resultaat in hoe sterk we kunnen zijn als wij onze minds op hetzelfde toeleggen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *