Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Peterson lucht zijn hart op Twitter

De soap rond Adrian Peterson is nog lang niet voorbij. De running back van de Minnesota Vikings kwam eerder al niet opdagen voor de georganiseerde teamactiviteiten van zijn ploeg en heeft zich gisteren laten gaan op Twitter over de gang van zaken. Hij is het niet eens met het handelen van de Vikes.

In een tirade van 11 tweets liet Peterson ontevreden te zijn met het feit dat de Vikings zich niet aan de afspraken van zijn contract houden. “Ik ken honderden spelers die zouden willen dat hun team het contract honoreerden. Maar ze werden aan de kant geschoven als oud vuil.” Hij vervolt: “Het is raar hoe de ene partij zo veel macht heeft en kan doen en laten wat ze willen als het om het contract gaat. Maar als de andere partij (de speler) zich om een of andere reden, familie of gewoon een ‘change of scenery’, niet gelukkig voelt en en wil wat het beste voor hem is. Dan gelden dezelfde wetten niet.”

Dit is natuurlijk een direct aanval op de Vikings, maar Peterson verklaarde even later: “Dit is niks ten nadelen van de Vikings. Ik ben gefrustreerd dat onze bond geen gegarandeerde contracten heeft geregeld voor zijn spelers.” Volgens een bron leeft Peterson ontzettend mee met al zijn collega’s en vindt hij dat ze allemaal een gegarandeerd contract verdienen. Opvallend genoeg is er voor Peterson in 2015 niks aan de hand, maar in 2016 wordt zijn salaris volledig afhankelijk van zijn prestaties op het veld.

Na deze tirade lijken de beide partijen niet bepaald dichter bij elkaar te zijn. Minnesota blijft volhouden dat het contract van Peterson prima is en dat ze hem niet geen verschepen. Peterson wil meer geld en anders een andere ploeg. Mike Zimmer vatte het een aantal dagen geleden prima samen: “Adrian heeft twee opties: hij speelt of hij speelt niet.” En zo is het.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *