Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

10 Jaar na de World Bowl: Kurt Kittner

Kurt Kittner begon het seizoen als back-up, maar sloot 2005 af als World Bowl MVP. De quarterback van de Amsterdam Admirals passte voor 237 yards en twee touchdowns.  Toch vond hij het reizen in Europa het meest memorabel.

Nadat Gibran Hamdan geblesseerd wegviel, nam Kurt Kittner de leiding over van de Admirals aanval in week 4 van het seizoen. In die wedstrijd haalde hij meteen een 144,0 quarterback rating. Uiteindelijk gooide hij 1472 yards bij elkaar met 9 touchdowns en 11 interceptions. Daarbij liep hij ook nog zelf een touchdown binnen over de grond.

1. Hoe vaak draag jij de World Bowl Ring nog?
Ik heb de ring de laatste vijf jaar niet meer gedragen. Ik heb er nu drie. Naast die van de World Bowl winst, ook die van het Big Ten kampioenschap en de MicronPC.com Bowl van het sophomore jaar in college.

2. Wat was je mooiste ervaring in 2005?
Destijds was ik nog nooit buiten de Verenigde Staten geweest. Het was geweldig om de verschillende delen van Europa te zien en te ervaren. Sindsdien heb ik een voorliefde voor reizen.

Kurt Kittner World Bowl MVP
Kurt Kittner World Bowl MVP

3. Wat je grootste persoonlijke succes?
Ik begon het seizoen als back-up. Dus om eindelijk de World bowl te bereiken en ook te winnen was een geweldig succes.

4. Wat is het eerste dat in je opkomt als je terugdenkt aan het winnen van de World Bowl?
De atmosfeer van de dag van de World Bowl, maar ook het diner met de burgemeester van Düsseldorf zijn dierbare herinneringen.

5. Wat maakte de Admirals in 2005 succes volgens jou?
In mijn ogen hadden we groep goede gasten die van het spelletje hielden. We hadden plezier samen, maar belangrijker nog: iedereen werkte er hard aan om te zorgen dat we op elkaar konden vertrouwen in het veld.

6. Met welke Admirals uit 2005 spreek je nog wel eens?
Ik kom Jarrett Payton nog geregeld tegen hier in Chicago. Via sites als linkedin hoor ik nog wel eens wat van de anderen. Maar verder niet.

7. Wat mis je het meeste uit Nederland?
Ik mis de cultuur. De mensen in Nederland leken me gelukkiger en minder gestrest dan hier in de VS.

8. Wat doe je tegenwoordig?
Ik ben commercieel vastgoedmakelaar bij Jones Lang LaSalle. We hebben kantoren over de hele wereld, waaronder in Nederland. De afgelopen acht jaar was ik ‘announcer’ bij alle football wedstrijden van mijn college-team (University of Illinois, red.). Onlangs ben ik daar wel mee gestopt om meer tijd met mijn familie door te kunnen brengen.

Amsterdam Admirals - Frankfurt Galaxy , 08-05-2005 , 48-10 , Kurt Kittner
Amsterdam Admirals – Frankfurt Galaxy , 08-05-2005 , 48-10 , Kurt Kittner

9. Wat heb je sinds de Admirals nog gedaan op de Gridiron?
Na de Admirals heb ik in 2005 nog bij de Chicago Bears gespeeld, maar werd ik ontslagen tegen het einde van het seizoen.

10. Op welke football-moment ben je het meest trots?
Ik ben het meest trots op mijn loopbaan in college. We hebben daar een programma opgezet die in vier jaar van slechtste naar de beste wist uit te groeien. En in die jaren hadden we ook een hoop plezier.

11. Wat zou je anders gedaan hebben met de kennis die je nu hebt?
Eerlijk gezegd, had ik in de off-season meer tijd moeten spenderen aan het kijken van filmbeelden, werken aan mijn pass-technieken en trainen met mijn teamgenoten.

12. Wat herinner je je vooral van de fans van de Admirals?
De fans waren geweldig en behandelden ons altijd goed. Ik vond het dan ook prachtig om te coachen bij een paar lokale football-trainingskampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *