Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Play of the Week: Week 8

Ook deze week gaat Gridiron weer op zoek naar de Play of the Week. De keuze is gevallen uit drie toonaangevende plays uit de laatste twee weken. Opmerkelijk aan deze plays? Slechts een van de plays leidde tot een score. De play in de kwestie was een interception return. Breng je stem uit en wie weet dingt jouw keuze mee naar de play van het jaar.

De eerste highlight is een fraaie interception van Jeffrey Juurlink in de wedstrijd tegen Hilversum Hurricanes. Deze interception leidde niet alleen tot een touchdown, maar ook tot een momentum switch. Door de zespunter was Hilversum even helemaal van het pad. Het leidde tot twee andere verdedigende scores, waardoor Amsterdam brutaal de leiding nam.

De tweede highlight is ook geen touchdown, maar wel exemplarisch voor de terugkeer van Amsterdam Crusaders playmaker Dylan von Gerhardt. Von Gerhardt, die dit seizoen voor het eerst in actie kwam na een lange revalidatie aan een ingescheurde kruisband, ving deze lange bal van quarterback Joey na veel improvisatievermogen. Het is jammer dat Von Gerhardt op het laatst nog door een eigen teamspeler in de weg wordt gezeten, anders had deze play Leiden nog meer schade aan kunnen richten.

 


De derde highlight kwam uit dezelfde wedstrijd en is een complexe trickplay: een double-reverse QB option throw die ver downfield werd gepakt door Nick da Costa. De catch is des te opmerkelijk, omdat de defense van Amsterdam een uitstekende coverage op de play had en zich niet door de fake in de luren had laten leggen.

Gridiron is benieuwd welke play door jullie wordt verkozen als de Play of the Week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *