Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing Amsterdam Cru – Arnhem Falcons

In Amsterdam staat waarschijnlijk de eerste van twee ontmoetingen tussen Amsterdam Crusaders en Arnhem Falcons op het programma. Naar alle waarschijnlijkheid ontmoeten beide teams elkaar op 21 juni weer in Amsterdam, maar dan voor de strijd om een plaats in de Tulip Bowl.

Amsterdam lijkt op tijd te gaan pieken dit jaar. Na een stroef begin, met krappe overwinningen, een volle ziekenboeg en twee verloren wedstrijden tegen Europese tegenstanders, lijken de Crusaders zich herpakt te hebben. Tegen Leiden waren een hoop geblesserde spelers terug en werd met overmacht gewonnen.

De Falcons zijn het hele jaar al sterk. Elke wedstrijd werd gewonnen, behalve de twee wedstrijden tegen de Eagles, die beide met één score verschil werden verloren. Een goede running game wordt afgewisseld met een diepe passing game. De defense van Arnhem geeft weinig weg en heeft met 18 takeaways de meeste turnovers veroorzaakt in de Eredivisie.

Al met al genoeg ingredienten voor een spannende wedstrijd in Sloten. De grote vraag is echter of beide teams het achterste van de tong laten zien of dat zij niet volle bak gaan. Niemand wil met het oog op de halve finale teveel prijsgeven.

De Matchup

Deze matchup is er een tussen de top offense en top defense in de Eredivisie. Met bijna 300 yards per wedstrijd voeren de Falcons het aanvallende klassement aan. Zij weten hiermee 23 punten per wedstrijd te scoren, waarmee ze in de top 3 staan. De Crusaders hebben zowel in yardage (117) als punten (5,8) de beste defense in de league.

Spelers om in de gaten te houden

Miquel Castelen liet vorige wedstrijd van zich horen. Met 140 yards en vier touchdowns had hij een groot aandeel in de zege op Leiden en zagen we eindelijk weer flarden van de top running back van de Crusaders. Hij neemt het op tegen het running back trio Stamper, Harris en Holtslag. Receivers Dylan von Gerhardt en Melvin Maasdamme zijn weer terug bij de Amsterdammers en Milan Lentze leidt nog steeds het turnover klassement met 7 interceptions. Ook in de lucht kan het dus zondag clashen.

De voorspelling laten wij aan de experts over. Vertel ons wat de score wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *