Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Come-from-behind overwinning van Alphen Eagles

Voor het eerst sinds ruim een jaar stonden Hilversum Hurricanes en Alphen Eagles weer tegenover elkaar in de Nederlandse Eredivisie. Nog niet eerder troffen beide teams elkaar op sportpark De Bijlen in Alphen aan den Rijn. Omdat zowel de Eagles als de Canes al geplaatst zijn voor de play-offs, stond vandaag vooral home field advantage op het spel.

Op een regenachtig veld in Alphen kwamen beide teams maar moeizaam op gang. Waar van tevoren een battle of the quarterbacks (Bouthoorn vs. Tielen) op het affiche stond, waren het vooral de defenses van beide teams die de toon zetten. De Gooise defense bracht tot twee keer toe de Canes terug in balbezit met een turnover.  Op hun derde possession was het de Hurricanes offense die paydirt bereikte met een knappe pass van Maurice Tielen op wide receiver Daan Bording. Dit was het enige wapenfeit in de eerste helft. Met opgeheven hoofd en een 0-7 voorsprong gingen de Hurricanes de rust in.

 

In de tweede helft kwam Alphen Eagles als eerste in balbezit met voor de derde keer dit seizoen de uitdaging om een achterstand om te buigen in een overwinning. Hierbij werd het Alphense vertrouwen gesteld in running back Jermaine Charles. Met in totaal meer dan 100 tough yards over de grond wist Charles zich keer op keer een weg te grinden door een fysiek spelende frontlinie van de Hurricanes. Maar eenmaal in de redzone van de Hurricanes aangekomen, grepen de Eagles terug naar een vertrouwde formule. Met een touchdown pas van Richard Bouthoorn op Amir Anches en een geslaagde PAT kick brachten de Eagles een 7-7 gelijkstand op het bord.

 

Ondanks goed verzorgd aanvallend spel moest Hilversum in de tweede helft zijn meerdere erkennen in de Alphen Eagles defense. Ogenzienlijk hersteld van het verlies in de EFL wedstrijd tegen de Duitse Hurricanes uit Kiel, gaf de Eagles defense de rest van de dag geen mogelijkheden meer uit handen. Het was dan ook een kwestie van tijd totdat Alphen quarterback Richard Bouthoorn receiver Romano Vogels wist te bereiken voor de verlossende touchdown en een 14-7 overwinning voor de Eagles.

 

Met deze overwinning zet Alphen Eagles ongetwijfeld een nieuw record voor 4th quarter comebacks in een AFBN seizoen. Een indrukwekkend record waaruit de routine van de gehele Alphense ploeg blijkt en in het bijzonder de stalen zenuwen van quarterback Richard Bouthoorn. Maar toch roept dit de vraag op hoe lang Alphen het nog vol zal houden om in de laatste momenten van een wedstrijd een tegenstander op de knieën te krijgen.

 

Over comebacks gesproken: Hilversum Hurricanes mag zich inmiddels officieus het comeback team of the year noemen. Na afloop van het seizoen 2014 stonden de Hurricanes op het punt om te degraderen. Inmiddels is er geen twijfel meer mogelijk dat de Canes in de top 4 van Nederland thuishoren. Met een rematch in de halve finale over 3 weken in Alphen aan den Rijn, ligt de Tulip Bowl voor het eerst sinds 2005 weer binnen handbereik voor de Hurricanes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *