Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Leuven Lions sluiten seizoen met positieve noot af

Op de laatste speeldag van de FAFL namen de Leuven Lions en Limburg Shotguns het tegen elkaar op in Puurs. Beide teams hadden tot voor de wedstrijd elk één wedstrijd gewonnen en het beloofde dus een prestige duel te worden om toch maar niet de laatste plaats te delen met de Titans.

Na wat aftasten bij de eerste aanvallen waren het de Lions die als eerste scoorden geholpen door een fumble van de Shotguns en een roughing the passer-penalty die de bal op de 14 yard-lijn bracht. Meteen ook de plaats van waar running back Kim Van Camp de bal kon binnen lopen voor de 6-0. Marco Gulisano zorgde voor het extra punt.

In het tweede kwart vond quarterback Ewout Van der Borght diezelfde Van Camp met een korte pass, waarna de running back op weg leek naar zijn tweede score. Gelukkig voor de Shotguns was Laurens Lemmens in de buurt de ultieme touchdown-saving tackle te maken op zijn eigen 6 yard-lijn. Na een 4 yard run van Salvaggio was het uiteindelijk quarterback Van der Borght zelf die met een 2 yard sneak de drive afrondde voor de 13-0 (PAT: naast).

Intussen was het oude wijven beginnen regenen en dat bevorderde de balvastheid van beide teams geenszins. De ene fumble volgde de andere op en het was na zo’n fumble van de Lions op hun eigen 20 yard lijn dat de Shotguns de kloof konden dichten toen quarterback Michel Eeman met een pass de vrijlopende Nick Aerts vond: 13-6 (PAT blocked). Meteen ook de ruststand.

Met de eerste driver van de tweede helft werd de kloof nog wat verder gedicht toen Laurens Lemmens een 32 yard field goal trapte voor de 13-9. Leuven wilde echter niet onder doen en ook hun eerste aanval na de rust leverde punten op. Met korte runs gingen ze het veld over, tot ze bij een 3de poging en één op de 15 yard-lijn van de Shotguns leken gestopt te gaan worden. Een 14 yard run van quarterback Van der Borght, dankzij excellente blocking van Thomas Van Engeland resulteerde in een 1ste en goal op de 1 yard-lijn en het was Van der Borght zelf die het werk afmaakte met zijn 2de rushing touchdown van de wedstrijd: 19-9 (PAT naast).

Het vierde kwart begon met een 1st en goal voor de Lions op de limburgse 1 yard-lijn. Die was er gekomen na opnieuw een lange pass op Van Camp (29 yards) en een bijpassende tackle van Lemmens. De zoveelste fumble gaf de bal echter aan de Shotguns die amper 3 plays later dezelfde fout maakten bij een 3de poging en vier op de eigen 8 yard lijn. Daniele Lacamera recupereerde de bal voor de Lions en even later zorgde een pass van Van der Borght naar Boris Skerath voor de laatste touchdown van de wedstrijd: 25-9. Gulisano zag wel nog een 35 yard field goal poging geblocked worden, maar dat nam niets weg van de vreugde bij de Lions die het seizoen met 2 zeges op rij afsluiten en hopen dit positieve mee te nemen naar de start van het volgende seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *