Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

10 Jaar na de World Bowl: Scott Connot

Na tien jaar ziet Strong Safety Scott Connot de Orange Army als echte twaalfde man, die de doorslag gaf in wedstrijden om te winnen. In mei werd hij voor de vierde keer vader. Tien jaar geleden gaf hijzelf verdedigend de doorslag voor de Admirals in de uitwedstrijd bij de Hamburg Sea Devils toen kwalificatie voor de World Bowl werd veiliggesteld. Twee interceptions en zeven tackles noteerde hij.

Scott Connot was het slot op de deur voor de Amsterdam Admirals in 2005. Een rol die hij met verve vervulde als leading tackler met 66 tackles. Daarbij had hij vier onderscheppingen, tien onderbroken passes en twee forced fumbles. Hij werd hiermee uitverkozen tot het All NFLE-team van 2005.

World Bowl XIII , 11-06-2005 , Berlin Thunder - Amsterdam Admirals , 21-27 , Scott Connot
World Bowl XIII , 11-06-2005 , Berlin Thunder – Amsterdam Admirals , 21-27 , Scott Connot

1. Hoe vaak draag jij de World Bowl Ring nog?
Ik draag mijn ring niet heel vaak. Ik heb ‘m tentoongesteld in mijn ‘man cave’ met alle andere persoonlijke sport herinneringen. Maar het is zeker iets waar veel vrienden en familieleden graag naar kijken.

2. Wat was je mooiste ervaring in 2005?
Mijn meest dierbare ervaring was om mijn favoriete sport op een professioneel niveau te mogen spelen en tegelijkertijd in een nieuw land te verblijven.

3. Wat je grootste persoonlijke succes?
Ik heb het altijd gezegd en ik blijf het altijd zeggen, maar football is een teamsport. Mijn grootste succes van 2005 was dan ook het winnen van de World Bowl! Dat ik in het All NFLE-team werd gekozen was een prachtige individuele eer, maar niets in vergelijking met het winnen van de titel.

4. Wat is het eerste dat in je opkomt als je terugdenkt aan het winnen van de World Bowl?
Puur enthousiasme. Het was de eerste keer in mijn sportieve loopbaan in welke sport dan ook dat ik ervoer hoe het is om kampioen te zijn. Een geweldige ervaring en beloning om samen met mijn teamgenoten mee te maken.

5. Hoe kijk je terug op dat team?
Een mooie groep gasten van spelers tot de coaches. We hadden enkele zeer getalenteerde individuen in de ploeg, maar iedereen van het team had een belangrijke bijdrage aan ons seizoen. Het is prachtig om te zien wat je allemaal kan bereiken als je samen bent met een groep mensen die allemal de neuzen de zelfde kant op hebben staan en er vol voor gaan.

6. Met welke Admirals uit 2005 spreek je nog wel eens?
Ik spreek af en toe nog met receiver John Booth. Daarnaast heb ik ook nog contact met voormalig Admirals safety uit het 2004 seizoen Willie Pile.

Scott Connot en zijn vrouw Lisa.
Scott Connot en zijn vrouw Lisa.

7. Wat vond je van Nederland?
Mijn vrouw en ik hebben er tijdens het seizoen van genoten om eruit op te trekken en de mooie plekken van Nederland te ontdekken. Nederland is niet alleen een mooi land, maar er wonen ook fijne mensen.

8. Wat doe je tegenwoordig?
Ik ben momenteel voedingsconsultant voor CHS (een wereldwijd opererende organisatie in landbouw). Ik ontwikkel voedingsprogramma’s voor veestapels in South Dakota. Helaas ben ik alleen nog bezig met football door het te kijken op televisie. Ik mis het zeker om zelf actief te spelen.

9. Wat heb je sinds de Admirals nog gedaan op de Gridiron?
Na het seizoen bij de Amsterdam Admirals heb ik nog een seizoen onder contract gestaan bij de Kansas City Chiefs. Mijn football carrière eindigde in 2006.

De vier kinderen van Scott en Lisa.
De vier kinderen van Scott en Lisa.

10. Op welke football-moment ben je het meest trots?
Gewoon de kans om in de NFL te spelen. Ik kom uit een dorp met 500 inwoners en speelde ‘8-man football tijdens high school. Daarom genoot ik van ieder moment dat ik kon spelen en trainen. Een van de highlights is dat ik meerdere keren op ‘prime time’Monday Night Football in actie kon komen. En door het spelen in de NFL kon ik naar de NFLEurope en zo een kampioenschap winnen bij de Amsterdam Admirals. Dat zal ik nooit vergeten.

11. Wat zou je anders gedaan hebben met de kennis die je nu hebt?
Ik heb alles gegeven als ik football speelde. Dus als ik terugkijk hebben ik alles bereikt wat ik kon bereiken en heb ik nergens spijt van.

12. Wat herinner je je vooral van de fans van de Admirals?
De fans van de Admirals waren geweldig. Ik kan er na tien jaar met mijn verstand nog niet bij hoe luidruchtig ze waren als ze ons aanmoedigde. Zij bezorgden ons een echt thuisvoordeel en daarmee leverden ze een bijdragen aan onze overwinningen, zowel thuis als bij uitwedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *