Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brussels Black Angels gaan undefeated

De Brussels Black Angels hadden de kans om ongeslagen te zijn in het reguliere seizoen. Om deze opdracht te volbrengen moesten ze middenmoter Antwerp Diamonds verslaan op eigen veld. Een taak die voor de Black Angels niet echt een grote opgave moest zijn wegens de vele blessures aan de kant van de Diamonds die hun drie starting receivers en hun starting running back misten.

Het begon nog zo mooi voor de Diamonds. Door een misverstand dropte defensive end István Dávid terug in coverage en maakte hij een interception op de eerste pass gegooid door Black Angels quarterback Kevin Noël. Het momentum kan echter ongelooflijk snel keren in een American Football wedstrijd. Op de daaropvolgende drive stopte de defensive line van Brussel twee runs en gooide Diamonds quarterback Cody Butler een incompletion waardoor de Diamonds verplicht waren de bal te punten. Op deze punt blesseerde quarterback Cody Butler zijn hand en werd hij vervangen door Michael Vervaet. Na dat de Brusselaars de bal terugkregen gooide Kevin Noël de perfecte pass naar zijn wide receiver Thomas Bouron die volledig vrij werd gelaten door de Diamonds secondary. De Diamonds stonden voor de zoveelste keer dit seizoen achter. Na een nieuwe punt van de Antwerp Diamonds scoorden de Black Angels opnieuw met een ongelooflijke 10-yard run van Brian ‘beastmode’ de Caluwe. Naar evenbeeld van Marshawn Lynch slaagde de Caluwe er in om meer als 5 tackles te breken voor hij in de endzone terecht kwam. Met deze run legden ze meteen de ruststand vast: 14-0.

In de tweede helft gingen de Black Angels gewoon door op hun elan. Na wat verwarring op de kick-off slaagden ze er in om de bal te bemachtigen. De play erna gooide vervangende quarterback Francis Njufom een 25-yarder naar wide receiver Thomas Bouron die zijn tweede touchdown van de dag maakte. Ook de tweede kick-off van de tweede helft was een goede voor de Black Angels. Na een squib kick slaagde

n ze er voor een tweede maal in om de bal te veroveren. Na een pass interference door Diamonds cornerback Henry Wong wierp quarterback Njufom zijn tweede touchdown van de dag wat de score op 28-0 bracht voor de Black Angels. Na deze twee mislukte kick-off receptions slaagden de Diamonds er eindelijk in om via King Neto de ball bij te houden op de aftrap en quarterback Cody Butler in het spel te brengen. Na een punt door de Diamonds en een door de Brusselaars gaven de Diamonds de bal af na een turnover on downs. Na deze turnover liep Samuel Bangamuabo binnen voor een touchdown en legde daarmee de eindstand vast: 34-0.

Foto: Alain van der Doodt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *