Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Soap rond Adrian Peterson lijkt voorbij

Adrian Peterson is terug op het trainingsveld van de Minnesota Vikings. De running back sloot dinsdag aan bij de groepstraining van de ploeg na een absentie van negen maanden. Daarmee lijkt de soap rond Peterson in ieder geval op een lager pitje te staan.

De afwezigheid van Peterson had in eerste instantie te maken met zijn verbanning van de NFL vanwege het slaan van zijn kind. De running back lag na zijn herintrede echter overhoop met de Vikings om zijn contract, maar de ploeg wilde van geen wijken weten. Na harde woorden over en weer lijkt de storm te zijn gaan liggen. Bovendien miste Peterson de geur van gras, zweet, shoulderpads en zijn ploeggenoten. Daarom keerde hij dinsdag terug op het trainingsveld.

“Ik kom terug omdat ik dat wil”, liet de sterspeler via e-mail weten aan ESPN. “Ik ben onderdeel van dit team en ik ben het de jongens en de coaches schuldig. Ik wilde deze week terug komen en ik kijk ernaar uit om terug het veld op te gaan. Dat is waar ik van houd.”

Vikings-coach Mike Zimmer was blij zijn running back terug te zien op het veld. “Ik ben trots op hem. Ik verwelkom hem met open armen.” De training was besloten, maar Zimmer liet al wel iets los over eerste play. Waar iedereen een run van Peterson verwachtte, koos Norv Turner voor een play-action pass. Zimmer verwacht echter de bal dit seizoen vaak in de handen van Peterson te laten deponeren. “Er is niets mooiers dan wanneer hij de bal in zijn handen heeft.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *