Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

10 Jaar na de World Bowl: Tyler Lenda

Tyler Lenda speelde drie seizoenen voor de Amsterdam Admirals. Hij speelde tweemaal in de World Bowl, maar weet wel waarom in 2005 wél werd gewonnen! Voor zijn World Bowl-ring heeft hij al een speciale bestemming in gedachten.

Tyler en zijn familie.
Tyler en zijn familie.

1. Hoe vaak draag jij de World Bowl Ring nog?
Ik draag de ring niet vaak, omdat ik geen juwelen zoals ringen of horloges draag. Echter, ik pak de ring er een paar keer per maand bij om hem te bewonderen en terug te denken aan dat geweldige seizoen. Ik kijk er naar uit om de ring aan mijn zoon Andrew (op de foto, red.) te geven als hij volwassen is en dit op waarde kan schatten. Het is de enige kampioenschapsring die ik heb.

2. Wat was je mooiste ervaring in 2005?
Als ik terugkijk ben ik erg trots om co-captain te zijn geweest van het enige team van de Amsterdam Admirals dat ooit de World Bowl won. Ik speelde in 2005 bijna iedere offensive play als offensive lineman. Als aanval wisten we de meeste rushing yards te vergaren dat jaar in de NFLE en als offensive line gaven we de minste sacks weg. Beide statistieken betekenen heel veel voor iedere succesvolle offensive lineman. Het laat zien dat we zowel de grondaanval als de pass goed konden beschermen.

3. Wat is het eerste dat in je opkomt als je terugdenkt aan het winnen van de World Bowl?
Ik herinner me vooral de opluchting toen de laatste poging van de Berlin Thunder eindigde als incomplete pass in de endzone. Als die bal gevangen was, hadden zij het kampioenschap gewonnen en niet wij. Zo spannend!

4. Hoe kijk je terug op dat team?
Ik heb drie jaar voor de Amsterdam Admirals gespeeld, van 2004 tot en met 2006. De ploeg uit 2005 was een samenstelling van nette en hardwerkende mensen buiten het veld. We konden het goed vinden en respecteerden elkaar. Onze focus lag op het succes van het team. Niet van de individu. Fysiek waren we niet beter uitgerust dan in 2004 of 2006, maar we wilden echt als team slagen.

5. Met welke Admirals uit 2005 spreek je nog wel eens?
Ik hou contact met een aantal teamgenoten via LinkedIn en Facebook. Maar dit interview herinnert me eraan dat ik vaker contact met ze moet zoeken. Ik weet zeker dat zij met net zoveel mooie herinneringen terugdenken aan het kampioenschap als ik.

Tyler Lenda
Tyler Lenda

6. Wat vond je van Nederland?
Ik mis de compactheid van Nederland en het gemak daarvan. In de VS liggen onze steden zover van elkaar als landen in Europa. Ik mis ook de sociale sfeer in Nederland. Voor mij leek het dat de Nederlanders altijd op pad waren om met anderen samen te zijn. In de VS blijven mensen vooral alleen thuis voor hun tv of computer.

7. Wat doe je tegenwoordig?
Ik ben momenteel Vice President bij Morgan Stanley als financieel adviseur.

8. Wat heb je sinds de Admirals nog gedaan op de Gridiron?
Na mijn seizoenen in Amsterdam speelde ik tijdens de trainingskampen bij de Denver Broncos, Washington Redskins en de Kansas City Chiefs.

9. Wat zou je anders gedaan hebben met de kennis die je nu hebt?
Ik heb te veel mooie herinneringen van al mijn jaren als American Footballspeler. Daarbij heb ik nergens spijt van of vind ik dat ik iets anders had moeten doen.

10. Wat herinner je je vooral van de fans van de Admirals?
Ik heb een levendige herinnering aan de fans van de Admirals. Ze waren erg loyaal en betrokken bij de Admirals. In de VS is het erg ongebruikelijk dat fans na de wedstrijd de spelers kunnen ontmoeten. De fans en spelers daar blijven strikt gescheiden. In Amsterdam konden we na de wedstrijd een biertje met ze drinken of napraten. Zo leerden we de fans ook kennen op persoonlijk vlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *