Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

BFL Playoffs 2015

Het is zover. Het 2015 seizoen is ‘in the books’. Alle wedstrijden in de FAFL en de LFFAB zijn gespeeld en we kennen de ploegen die naar de play-offs gaan. Zoals gewoonlijk mogen de eerste drie ploegen uit elke divisie deelnemen aan de playoffs. Voor de FAFL zijn dit: Brussels Black Angels, Ghent Gators en Ostend Pirates. Voor de LFFAB: Brussels Tigers, Liege Monarchs en Waterloo Warriors.

Omdat de Brussels Black Angels en de Brussels Tigers eerste werden in hun divisie krijgen zijn een Bye week terwijl de andere ploegen het in een wild-card weekend het tegen elkaar opnemen. Zo neemt de tweede van elke divisie het op tegen de ploeg die derde is geëindigd in de andere divisie.

In het Wild-Card weekend (07/06) zullen de Ghent Gators het thuis opnemen tegen de nummer drie in de LFFAB de Waterloo Warriors. De winnaar van dat duel zal het opnemen tegen de Brussels Tigers in Evere op 14 juni en strijden om een plek in de Belgian Bowl.

In hetzelfde Wild-Card weekend neemt de nummer drie van de Vlaamse competitie: Ostend Pirates het op tegen de Liège Monarchs. De ploeg die zich tot overwinnaar kroont in dat duel mag het opnemen tegen de Brussels Black Angels voor een ticket naar Sint-Niklaas.

Foto: Francis Njufom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *