Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Newton moet Panthers naar ‘beloofde land’ leiden

De Carolina Panthers geloven dat Cam Newton ze naar een Super Bowl kan leiden. En daar willen ze voor betalen. Veel voor betalen. Naar verluidt hebben beide partijen een akkoord bereikt over een contractverlenging van vijf jaar ter waarde van $103.8 miljoen.

Het verhaal van Newton is bekend: hij leidde Auburn naar een titel in NCAA, werd door de Panthers als eerste gekozen in de NFL Draft van 2011 en maakt sindsdien furore in de NFL. In 2011 werd hij verkozen tot de Pro Bowl en in 2011 was hij tevens Rookie of the Year. Veel succes in de play-offs leverde het tot nu toe echter niet op. Vorig seizoen werd de ploeg uitgeschakeld in de Divisional Round door de Seattle Seahawks (31-17).

De Panthers moesten echter de afweging maken: verder gaan met Newton, en hem dus dik betalen, of op zoek gaan naar iets nieuws. Cam is een talent wat zich verder kan en gaat ontwikkelen en daarom besloot de ploeg hem daar alvast rijkelijk voor belonen. De taal die uit Carolina kwam na het bereiken van een akkoord was dan ook ferm. “We geloven erin dat hij ons meeneemt naar het beloofde land”, aldus general manager Dave Gettleman. Hij doelt daarmee op de felgebeerde Super Bowl, een doel dat Newton zelf ook stelt. “Ik ben dankbaar dat deze mogelijkheid zich voordeed en dat het nu klaar is. Nu kan ik mij focussen op football en de Carolina Panthers naar de Super Bowl brengen en winnen. Het zet me in cruise control op het moment.”

Het is een flink bedrag dat de Panthers aan Newton koppelen, maar marketingtechnisch klopt het wel. Hij hoeft op footballgebied alleen Peyton Manning voor zich te laten als het gaat om zichtbaarheid. Naast zijn jaarlijkse salaris van meer dan $20 miljoen, gaan zijn sponsorinkomsten ook naar een getal van acht cijfers. Het is op zijn minst opvallend, omdat Newton niet gezien wordt als een elite quarterback. Hij wordt nu in ieder geval wel zo betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *