Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview Waterloo Warriors vs. Ghent Gators

Na lang wachten is het eindelijk zo ver. De play-off beginnen. Morgen is er een wildcard weekend waarin de Ghent Gators tegen de Waterloo Warriors spelen en de Liège Monarchs tegen de Ostend Pirates. Vooral de eerste wedstrijd is interessant. De kampioen van vorig jaar (Ghent Gators) neemt het daarin op tegen een jonge ploeg die zich dit jaar voor de eerste keer in hun korte bestaan wist te plaatsen voor de play-offs. Hoewel de Warriors nog nooit play-offs hebben gespeeld denken ze toch een kans te maken tegen de sterke Gentse ploeg.

Een kans die nog versterkt wordt door blessureleed aan Gentse zijde. Quarterback Bart Killens heeft last van een knieblessure en blijft daarom aan de kant. Reserve quarterback Gilles Van Overschelde zal daarom starten. Daar komt dan nog eens bij dat star wide receiver Thomas Lezy een armblessure heeft en daarom ook gelimiteerd zal zijn in zijn kunnen. Om toch nog extra wapens in de passing game te kunnen inzetten zal offensive coördinator Jelle van Melder het veld betreden als tight-end. Gelukkig kan quarterback Van Overschelde wel rekenen op zijn sterke offensive line en een sterk backfield met Belgian Barbarian Lionel Mankusa. Aan de andere zijde van de bal missen de Gators smaakmaker Willem Doms.

Zelfs met al de blessures gaan de Gators nog steeds uit van hun eigen kunnen. Met één van de sterkste defenses in de FAFL geleid door Kim Jolie zal het voor de Warriors niet makkelijk worden om punten op het bord te zetten. Al hebben ze volgens Ghent quarterback Bart Killens het voordeel van de verassing door de weinige gametape. De normale uitgebreide filmstudie van de Gentse coaches was voor deze wedstrijd onmogelijk uit te voeren.

Bij de Warriors zal Simon Franchomme starten under center. Bijgestaan door running back Ahmed Diallo, die in Canada al speelervaring heeft opgedaan, en wide receivers Thomas Schoonjans, Greg Franchomme, Nicolas Mubiayi en rookie Antoine Steinier zal hij proberen om punten te maken tegen de sterke defense van de Gators. Aan de andere zijde van de bal hebben de Warriors maar liefst twee Barbarians in hun defensive line staan. Hun grootste opgave zal zijn om Barbarian Mankusa af te stoppen.

Volgens Warrior Mathieu Bellin zijn de Warriors de outsiders om naar te kijken. Hoewel hij gelooft dat het Vlaamse niveau hoger is dan het Waalse heeft hij geen schrik van de Gators. Hij gelooft dat zijn ploeg kan winnen van de Gators. Misschien stunten ze wel tegen de uittredende Belgisch Kampioen.

Wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van de Ghent Gators, aftrap om 14u00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *