Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Quessenberry: Feel Good Comeback na Kanker

‘Hard Knocks’ heeft er een mooie verhaallijn bij nu David Quessenberry na een jaar vol chemotherapie en bestralingen dit seizoen wil terugkeren op het veld. De guard van de Houston Texans maakte gisteren bekend dat hij hoopt op een comeback nadat hij zowel het 2013 als het 2014 mistte.

David Quessenberry kreeg vorig jaar de diagnose te horen van lymfeklier-kanker in een levensbedreigende vorm. Zijn seizoen 2014 kon hij vergeten met een programma vol chemo’s en bestralingen. In februari onderging hij zijn laatste bestraling en sindsdien werkt hij aan een comeback op het veld. Zijn speelgewicht van 307 lbs heeft hij weer bereikt en de doktoren onderstrepen dat hij serieus kans maakt professioneel American Football te spelen.

Een grote beloning voor de zesde ronde draftpick uit 2013. Een speler die zijn eerst seizoen mistte door een gebroken voet, alvorens jaar twee ook werd afgeschreven. De Houston Texans bleven hem altijd trouw en tussen alle behandelingen door, was Quessenberry altijd bij de Houston Texans te vinden. Hij bestudeerde film en was veel in de kleedkamer te vinden. De Texans doneerden zelfs 100.000 dollar uit zijn naam voor onderzoek naar kankerbestrijding. Voor diegene die ‘Hard Knocks‘ gaan volgen, kun je er nu al vanuit gaan dat een aflevering aan dit bijzonder verhaal wordt besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *