Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN zet alles in werking voor originele playoffs datum

De bond lijkt een uitweg te hebben gevonden in de impasse rond de verplaatsing rond de Eredivisie playoffs naar 28 juni. De bond kondigde deze maatregel anderhalve week geleden aan, maar kreeg hierbij de wind van voren van de verenigingen in kwestie.

Dezelfde bond lijkt nu toch vast te kunnen houden aan de oorspronkelijke speeldatum van 21 juni. De AFBN wordt hierbij geholpen door een forfait van Amersfoort Untouchables tegen Den Haag Raiders. Omdat deze wedstrijd aanstaande 14 juni geen doorgang vindt, kan het regulerende orgaan de wedstrijd tussen Arnhem Falcons en Lightning Leiden naar deze datum verschuiven. Bijkomend voordeel hiervan is dat er dan op 21 juni gewoon playoff football gespeeld zou kunnen worden.

De wedstrijdcommissie stelt hier echter wel een voorwaarde aan: gisteren waren er voor 21 juni nog te weinig officials beschikbaar om vier locaties te bemannen. Dit zou betekenen dat een van de vier playoffs-wedstrijden niet op zondag gespeeld kan worden. Deze moet dus worden verplaatst naar zaterdag 20 juni of naar zondag 28 juni. Het zou gaan om een van de volgende vier playoff-duels:

Alphen Eagles – Hilversum Hurricanes
Amsterdam Crusaders – Arnhem Falcons
Groningen Giants – Den Haag Raiders
Spijkenisse Scouts – Enschede Broncos

Groningen en Den Haag hebben laten weten niet open te staan voor een verschuiving.  Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Spijkenisse de bond op deze korte termijn nog een keer de helpende hand toesteekt, in de wetenschap dat het team dat voor het seizoen ook al een keer (onsuccesvol) deed. Het lot ligt dus in handen van de Eredivisie-teams. Wie het weet, mag het zeggen. Aangezien er op internet al een bevestiging circuleert dat Arnhem inderdaad zondag tegen Leiden speelt, hoeft nog niet te betekenen dat aan de voorwaarde van de playoffs is voldaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *