Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum kraait victorie op All American Day

Alsof het geënsceneerd was, zo kregen de feestgangers van de Hilversumse All American Day 2015 een footballwedstrijd voorgeschoteld om van te smullen. Geen moment kwam de overwinning van thuisploeg Hurricanes in gevaar, maar er waren voldoende spannende momenten om tot het einde toe geboeid te blijven kijken. Vooral de fumble recoveries aan beide kanten vormden de icing on the cake, om in Amerikaanse termen te blijven. Tekst en fotografie: Cherie Photography.

De wedstrijd werd gekarakteriseerd door een uitgebalanceerde offense van Hilversum, met goede passes en uitgekiende runs. De offense van de Pirates was bij vlagen goed en hun defense speelde in de tweede helft aanzienlijk beter dan in de eerste.

De wedstrijd begon in stijl met de national anthems van Nederland en de VS. Reeds de eerste vijf minuten in het eerste kwart werd duidelijk welk team overwicht had. Hoewel de Nijmegen Pirates de bal ontvingen en als eerste mochten pogen om deze aan de overkant te krijgen was het Hurricanes’ nr. 24, Joery Blankenstein, die de eerste zespunter van de wedstrijd neerzette. Met een goede PAT stond de stand daarmee al op 7-0 voor de Hilversum Hurricanes.

Na een half uur was de eer aan Nick da Costa om een touchdown binnen te lopen. Met een goedgekeurde PAT kwam de stand op 14-0. Het tweede kwart verliep echter stroever; de Hurricanes stonden lang in de redzone van de Pirates, maar door goede verdediging kwamen de Hurricanes niet verder dan 1 yard voor de goalline. De thuisploeg moest daarom genoegen nemen met een fieldgoal van Tim Beukens, die daarmee 17-0 op het scorebord zette. Dezelfde Beukens kreeg vlak voor half time de kans om zijn persoonlijke record te verbeteren, hetgeen hij met glans deed. Een fieldgoal van 42 yard (die komen we in Nederland niet vaak tegen) bracht de stand op 20-0.

De derde acte verliep zonder scores, maar het publiek werd wel getrakteerd op enkele aardige spelmomenten, zoals een onverwachte korte run van de Pirates’ QB, Mike Gerrits en vlak daarna een interceptie van een pass op Bart Ebben door Joery Blankenstein.

Direct na aanvang van het vierde kwart vond een fumble recovery plaats door Pirates running back Steve “Gator” Austin, die daarop een fenomenale 70 yd run maakte, die pas vlak voor de endzone werd getackled. De hiermee veroverde positie maakte de weg vrij voor een touchdown voor de Pirates, die werd gerealiseerd door een QB keep run van Gerrits. De poging tot een PAT liep op niets uit.

Er volgde nog een derde interceptie door de Hurricanes, die resulteerde in een touchdown van wederom Joery Blankenstein en een goede PAT.

Toen de 2 minute warning klonk was de wedstrijd al beslist: 27-6 kon door de Pirates niet meer worden ingelopen en iedereen verwachtte een victory formation. De Hurricanes wilden echter blijkbaar nog een beetje in de red zone oefenen voor hun komende playoff wedstrijd tegen landskampioen Alphen Eagles en pijnigden de onfortuinlijke degradanten van de Eredivisie nog wat langer. De Pirates lieten echter niet met zich sollen en gaven de Hilversummers geen duimbreed toe tot het eindsignaal klonk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *