Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots backup backup plan: Matt Flynn

Mocht de schorsing van Tom Brady blijven staan, dan hebben de New England Patriots in ieder geval een ervaren spelverdeler aan boord. De ploeg contracteerde vrijdag quarterback Matt Flynn voor één jaar. Hij gaat waarschijnlijk dienen als derde quarterback, achter Jimmy Garoppolo.

Wat de exacte rol van Flynn wordt, daar willen de Patriots uiteraard niets over zeggen. Het is echter waarschijnlijk dat de voormalige Packer, Seahawk, Raider en Bill een vangnet is. Mocht de schorsing van Brady blijven staan, dan wordt Garoppolo de nieuwe nummer 1. Mocht die echter onwaarschijnlijk slecht spelen, dan hebben ze altijd Flynn nog om op terug te vallen.

Hoewel hij bij Green Bay als backup door het leven ging, werd hij later door verschillende teams voor goed geld gehaald om als basisspelers te fungeren. Bij de Seahawks werd hij tijdens Training Camp echter achterhaalt door de toenmalige rookie Russell Wilson, terwijl hij bij Oakland vanwege een blessure nooit de verwachte kracht werd. Bij Buffalo was het meer een noodgreep, net zoals nu het geval is bij de Patriots. Dat de quarterback een balletje kan gooien bleek echter wel in 2010, toen hij de Patriots versloeg met de Packers. Zijn meest memorabele wedstrijd was echter in 2011 tegen de Detroit Lions, waar hij voor 480 yards en zes touchdowns gooide. Het was perfecte timing voor hem, aangezien hij daarna als free agent de teams voor het uitzoeken had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *