Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing AFBN Week 10: deel 2

Vandaag staat in Alphen de een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In het slotakkoord van de competitie 2015 ontvangen de Eagles de 010 Trojans.

De Trojans zijn een lichtpuntje in de Eredivisie. Een jong team met een ervaren coaching staff, die de jump gemaakt heeft naar de Eredivisie en het seizoen 6-4 kan afsluiten. Dat zou een feest zijn voor de Rotterdammers, die hiermee met momentum het off-season in gaan.

Uiteraard moet er eerst gewonnen worden van de Eagles, die een beetje met een vormcrisis te maken hebben. De laatste wedstrijden van het seizoen worden niet makkelijk gewonnen. Zullen zij deze wedstrijd gebruiken om “hot” de playoffs in te gaan? Of worden er weinig risico’s genomen en krijgen de nodige spelers wat rust.

De vorige wedstrijd was een wedstrijd met twee gezichten. Een sterke offense van de Trojans in de eerste helft en Captain Comeback Bouthoorn die de wedstrijd naar zich toetrok in de tweede helft. Dat zijn de mannen in Rotterdam niet vergeten. De one-two punch Wesseling/Konu zullen erop gebrand zijn om het dit keer wel af te maken.

Wees niet verrast, wanneer de Trojans deze wedstrijd winnen.

Arnhem Falcons – Lightning Leiden

Voor Arnhem staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Lightning Leiden komt op bezoek.

Voor Leiden is dit de laatste wedstrijd van het seizoen en misschien wel de laatste wedstrijd van een aantal football iconen, die nu echt op leeftijd beginnen te raken. De vraag is of Leiden weer gezond aan de wedstrijd verschijnt. De laatste weken zijn zij hard getroffen door blessureleed. Om te kunnen stunten tegen Arnhem zal Lighthing volledig en gezond moeten zijn. Voor Arnhem is deze wedstrijd een goede voorbereiding op hun treffen met de Amsterdam Crusaders. De Crusaders zijn momenteel favoriet voor de Tulip Bowl, dus Arnhem kan alle oefening gebruiken.

Wij voorspellen een overwinning voor de Falcons. 27-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *