Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons met rookies te sterk voor Lightning

Een gezellige wedstrijd werd zondag afgewerkt op de fraaie kunstgrasmat in Arnhem tussen Lightning Leiden en Arnhem Falcons. Veel  spelers kenden elkaar nog uit het nationaal juniorenteam en dat zorgde voor verbroedering.  Voor Arnhem was het een wedstrijd waar men vooral ongeblesseerd moest zien uit te komen, met het oog op de playoffs. Vandaar ook dat veel rookies aardig wat speeltijd kregen. Desondanks wonnen de Falcons de wedstrijd met gemak. De eindstand van 44-8 laat niets aan de verbeelding over. Tekst en foto’s: Cherie Photography.

Het eerste kwart begon met een aftrap door de Falcons, waarop de Leidenaren vlot opstoomden naar de red zone van de gastheren. Binnen tien minuten was de eerste touchdown een feit, neergelegd door Dany Ortega. Tight end Brian Spapens zorgde vervolgens met een catch in de endzone voor de twee additionele punten. Het bleek het laatste wapenfeit voor de bezoekers.

Tien minuten later was het namelijk de beurt aan de Falcons om te juichen toen Joost Holtslag (22) de bal, na een catch, de endzone van de Leidenaren binnendroeg. De PAT die erop volgde zette de stand op 8-7 in het voordeel van de Leidenaren.

Direct na aanvang van  het tweede kwart liet Arnhem rookie Valentino Dos Santos prachtig football werk zien. Hij scoorde een touchdown voor 16-7, nadat Joost Holtslag eerst een fumble recovery veroverde.  Het was het begin van een puntenregen voor de thuisploeg. Een TD van Joost Holtslag plus geslaagde PAT bracht de stand op 21-8. Brandon Stamper mocht ook nog een eindje met de bal rennen en zoals gebruikelijk bezorgde  hij het ovaal  keurig achter de goallijn.  Een keurig gemikte PAT  bracht de stand op 28-8. Wederom een catch in de endzone door Joost Holtslag en een PAT sloten de eerste helft af met 35-8.

In het derde kwart stonden de gastheren het bezoekende team meer balbezit toe, maar desondanks vond het spel voornamelijk plaats op de speelhelft van de ploeg in het witte tenue. Holtslag ontfutselde hen nog een safety  en voegde daarmee weer twee extra punten toe aan het totaal voor Arnhem: 37-8. Verder werd er in deze speelhelft door de Falcons vooral  speeltijd gegund aan de rookies om ervaring op te doen. Gescoord werd er nu niet veel meer, behoudens een Touchdown pass door Tylor Carney met PAT vlak voor de laatste 2-minute warning. Hiermee kwam de uiteindelijke stand op 44-8 in het voordeel van de Arnhemse Falcons.