Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles opnieuw nipt voorbij 010

De Alphen Eagles hebben afgelopen zondag voor de vijfde keer op rij een overwinning geboekt na een wilde fourth-quarter comeback. Zondag was tegenstander 010 Trojans de dupe van de Alphense vergeldingsdrang. Het was de tweede keer dit seizoen dat Alphen ternauwernood won van 010. Dit keer werd het 14-6.

De overwinning kwam niet zonder slag of stoot. De Trojans namen aan het begin van het tweede kwart brutaal de voorsprong, nadat quarterback Leroy ter Haar een diepe bal op running back Kevin Wesseling had gemikt. Vanaf de 1-yard lijn kon dezelfde Ter Haar met een makkelijke QB sneak de endzone in sluipen.

Alphen had daar voor de score alleen een lange onsuccesvolle drive tegenover gezet. Jermaine Charles deed net als de vorige game het voornaamste werk, maar door twee belangrijke blessures konden de Alphenaren de drive niet converteren in punten. Ook nadat de Rotterdammers de score hadden geopend, lukte dat niet. Eagles running back Remy Sap verloor de bal door een fumble. Hierdoor ging Alphen voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden zonder punten op het scoreboard rusten.

Het was pas in het vierde kwart dat Alphen het juk eindelijk van zichzelf wist af te werpen. Een touchdown pass op Amir Anches met aansluitende PAT bracht Alphen op voorsprong en Erwin Gloudemans bracht even later een pick van Leroy ter Haar terug naar het huis voor een 14-6 tussenstand.

Rotterdam gaf zich echter niet gewonnen. Twee kansrijke aanvalsgolven lopen echter op niets uit, ondermeer omdat safety Ido Bernadicas de quarterback van Rotterdam na een succesvolle drive in de endzone weet te onderscheppen.

Game Alphen.

In tegenstelling tot zijn recordwedstrijd in Rotterdam (350 passing yards) , kwam Bouthoorn deze middag niet verder dan 49 yards. Het is een statement van 010, die de eerste promovendus in lange tijd werd die het eerste seizoen op het hoogste niveau met een non-losing record afsloot. 5-5 is een prima eindprestatie en aan de hand van nieuwe presus Roy Smits en een actief offseason, lijkt de toekomst ‘bright’ aan de Maasvlakte.

Alphen verlengt zijn seizoen in ieder geval tot 28 juni, maar het zal aanvallend uit een ander vaatje moeten tappen wil het Hilversum definitief verslaan in de playoffs.

Bekijk hier de gamestats:
ALPHEN EAGLES – 010 TROJANS 14 JUNI 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *