Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oher baalt van ‘The Blind Side’

Panthers left tackle Michael Oher is met terugwerkende kracht niet blij met de verfilming van zijn leven in ‘The Blind Side’. Hij zei woensdag dat mensen hem niet beoordelen als football-speler, maar als jongen met een achterstand uit een slecht milieu.

In de Hollywood-film met Sandra Bullock als surrogaat moeder van Michael Oher, waarvoor zij een oscar kreeg, draait het in het begin vooral om een ongeschoolde domme kracht die football talenten heeft. Het eerste aspect is iets wat onlosmakelijk met hem verbonden wordt, maar wat nu als waarheid wordt gezien. Voor Oher het onjuiste beeld. Hij wil graag als American Football speler worden beoordeeld. En alleen op die kwaliteiten. De Oher uit de film en die hij in het echt is, zijn niet dezelfde.

Na vijf seizoenen bij de Baltimore Ravens (met Super Bowl succes) en eentje bij de Tennessee Titans, tekende Oher onlangs bij de Carolina Panthers. Of hij gefrustreerd is over ‘The Blind Side’ of dat hij zich wil bewijzen, is nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is dat hij gisteren al vechtend op het trainingsveld werd gesignaleerd. Met de jonge defensive end Kony Ealy werden rake klappen uitgedeeld, meer dan een potje duwen.

Als Oher dit seizoen gewoon zorgt dat quarterback Cam Newton ongeschonden de wedstrijden doorkomt, kan hij zelf de critici de mond snoeren. Film of niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *