Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Controversiële Jags’ Mascotte stopt

Eén van de meest controversiële mascottes uit de NFL stopt ermee. De pop van de Jacksonville Jaguars wist het zelfs tot een NFL- regelwijziging te schoppen. De man achter Jaxson de Ville vind het na 19 jaar genoeg geweest.

Curtis Dvorak zat in de mascotte vanaf de allereerste minuut dat de Jacksonville Jaguars hun opwachting maakte in de NFL in 1996. Hij heeft er daarbij het maximale uitgehaald. Al in 1998 ging hij zover over de schreef dat de NFL instelde dat tijdens de wedstrijd de mascotte nooit binnen de lijnen mag komen en ook niet de tegenstanders of officials mag uitdagen.

Vooral tegen de Pittsburgh Steelers ging de Jaguar-mascotte met zonnebril over de schreef. Zo tuigde hij ooit een lifesize Kordell Stewart af, vlakbij de huddle van de Steelers. Hij veegde ook zijn oksels en kruis af met een Steelers-kleedje bij de Steelers-bench. Na dergelijke acties vond de NFL het welletjes. Dvorak liet zich echter niet kisten en haalde het afgelopen seizoen de headlines toen hij met een Steelers Terrible-towel rondliep en een bord ‘Towels Carry Ebola’.

Dvorak vindt het na 19 jaar genoeg en tijd voor een opvolger die nog niet gevonden is. Benieuwd of deze opvolger ook in is voor skydiven, streaken op Wembley of het omver beuken van een Tim Tebow-acteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *