Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Terrelle Pryor mag ballen gaan vangen van Browns’ Manziel –

Zeker, het is de vraag of Johnny Manziel de startende quarterback van de Cleveland Browns gaat worden, maar één ding aan deze kop klopt wel: Terrelle Pryor (26) gaat ballen vangen.

De, volgens zichzelf, van origine quarterback werd afgelopen donderdag gecut door de Cincinnati Bengals, want die zagen geen heil in de worpen van het Ohio State-product. In dit besluit speelde waarschijnlijk mee dat hij in 2013 voor het laatst op het veld stond. Toen speelde hij elf wedstrijden voor de Oakland Raiders, waarin hij 1.798 passing yards, zeven passing touchdowns, elf intercepties, een 57.4% completion percentage, 576 rushing yards en twee rushing scores noteerde.

Sindsdien mocht hij proberen een contract af te dwingen bij achtereenvolgens de Seattle Seahawks, Kansas City Chiefs en zoals gezegd de Bengals. Aangezien dit teleurstelling op teleurstelling betekende, besloot hij na afgelopen donderdag het roer drastisch om te gooien: van ballenwerper naar ballenvanger. De Cleveland Browns claimden hem maandag van de waivers-lijst.

De 1.96 meter lange Pryor is atletisch en heeft uiteraard balgevoel, maar om nu meteen te denken dat je het bij een NFL-team gaat maken als wide receiver is wel erg optimistisch. Zeker als je bedenkt dat je de ballen van Manziel moet gaan vangen. Daarbij riep Pryor een maand geleden nog het volgende: “If I can’t play quarterback, I can’t play football”. In elk geval: het is een leuke story line om in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *