Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Edwin Braakman: “Ook in Alphen valt iets te halen”

Hilversum Hurricanes hoofdcoach Edwin Braakman beleefde het seizoen een beetje in de luwte, vanwege het leiderschap van zijn quarterback Maurice Tielen. Maar achter de schermen heeft de coach stilletjes gewerkt aan een geoliede machine, die het Alphen Eagles aanstaande zondag in de halve finale van Tulip Bowl XXXI wel eens knap lastig kan maken. “Het was een mooi seizoen, maar ik ben ervan overtuigd dat we nog veel beter kunnen.”

“Het doel was het halen van de playoffs, dus wat dat betreft kan ik alleen maar tevreden zijn,” lacht Braakman als hem gevraagd wordt hoe hij terugkijkt op het seizoen. “We hebben dit jaar geen wedstrijd gespeeld waarin we niet meededen om de winst. Dieptepunt was het verlies tegen Rotterdam waar we heel slecht speelden, voorlopig hoogtepunt is de overwinning op de Cru.” Die overwinning geeft de coach vertrouwen dat er ook in Alphen iets te halen valt.”

“Het was een mooi seizoen, maar ik ben er van overtuigd dat we nog veel beter kunnen. Ik denk dat we zeker een kans hebben tegen Alphen. Alphen is op papier het sterkere team en de spelers brengen een schat aan ervaring mee, maar we zijn zeker niet kansloos.”

Braakman zal in de week voorafgaand aan het wedstrijd niet te veel afwijken van het normale trainingsregime, omdat hij de spanning niet te veel op wil voeren. “Ik wil het moment niet te veel uitvergroten. We moeten een wedstrijd spelen met weinig fouten. De spelers zullen hun niveau moeten halen en focus moeten houden. Gelukkig is Maurice een quarterback die er in belangrijke wedstrijden altijd staat. Onze receivers draaien ook een goed seizoen.”

De coach van de playoff-kandidaat verwacht tegen Alphen geen shootout. “Onze defense is in de loop van het seizoen beter geworden. Ik zie het dan ook niet als een gunslingerwedstrijd. Ik denk dat je de beide verdedigingen dan tekort doet. Alphen is de regerend kampioen en dat respecteer ik, maar als wij een goede dag hebben kunnen we zeker stunten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *