Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Belgian Barbarians houden combine in voorbereiding op de wedstrijd tegen Nederland

In oktober nemen de Dutch Lions het op tegen de Belgian Barbarians. Toeval wilt dat de twee buurlanden tegen elkaar uitkomen in de eerste ronde van de IFAF European B Championships. Hoewel de Nederlandse nationale ploeg al een paar jaartjes voorstaan in hun ontwikkeling zijn de Barbarians druk bezig met het dichtlopen van hun achterstand.

Een eerste stap in dit proces was het organiseren van de tweede combine in de kleine geschiedenis van de net opgerichte Belgische nationale ploeg. Deze combine was, in tegenstelling tot de eerste, open voor iedereen. Vorig jaar werden de drie beste spelers van een ploeg geselecteerd door hun eigen coaches. Die drie spelers mochten dan naar de combine. Nu dat de Barbarians een basisgroep van spelers hebben wouden ze het over een andere boeg gooien en elke speler in België een eerlijke kans geven om voor een plaats te vechten.

Na de combine bleken de coaches vooral tevreden over de inzet van alle deelnemers en coaches. Head Coach Lee Rosky zei na afloop: “It was flawless, high energy and intense. The coaches were more involved and they really took the lead”. Hoewel de combine hoofdzakelijk diende als selectiemethode lag er ook een grote focus op bijleren. Om zo een betere attitude naar football op te bouwen die niet alleen de Nationale ploeg ten goede gaat komen in de toekomst maar ook American Football in België kan verbeteren.

In de komende weken zullen de spelers die geselecteerd worden voor het 85-man roster te horen krijgen dat ze er bij zijn. In september wacht dan de eerste echte test. De Barbarians zullen dan oefeninterlands spelen tegen Slovakije en Polen waarna de echte challenge op hen wacht: de kwalificatiewedstrijd tegen de Dutch Lions.

Source: Mark McGowan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *