Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brees optimistisch over kansen en potentie Saints

De New Orleans Saints hebben het roer omgegooid. Na een dramatisch jaar, waarbij de defensie de ploeg zo vaak in de steek liet dat zelfs de offense het niet meer bij kon houden, vaart de ploeg uit New Orleans een andere koers. De kapitein op het schip is echter nog altijd quarterback Drew Brees. En juist hij heeft vertrouwen in de huidige ploeg.

Er was enkele maanden geleden sprake van een exit van Brees in New Orleans, maar zover kwam het niet. Gelukkig, want de iconische quarterback is het boegbeeld van de Saints én de wederopstanding van New Orleans na Katrina. De meest opvallende move was het verschepen van tight end Jimmy Graham, die tegenwoordig zijn kunsten in Seattle vertoont. Maar ook Pierre Thomas, Kenny Stills, Ben Grubbs en Curtis Lofton waren grote namen die het veld moesten ruimen. Wat de Saints daarvoor terug kregen was minder flashy, maar wel bouwmateriaal.

Dit alles is voor Drew Brees genoeg om te roepen dat deze Saints veel potentie hebben. Misschien zelfs de beste groep Saints die de ploeg ooit heeft gehad. “Ik heb het gevoel dat we dat kunnen bouwen, ja”, aldus Brees in de New Orleans Times-Picayune. “Luister, er is veel werk te verrichten. Ik ga hier in juni niet zitten verkondigen dat we er al zijn. We hebben veel werk te verrichten. Ik heb het gevoel dat alle puzzelstukjes aanwezig zijn. We hebben de mogelijkheid om het beste teams te bouwen dat we ooit hebben gehad. Het vergt werk, veel werk. Zolang we die mindset vast kunnen houden, dat we elke dag beter worden, hebben we een kans.”

Brees (35) verkondigde vorig jaar dat hij nog wel tien jaar in zich had, maar kwam hier later enigszins op terug. Het lijkt erop dat de Saints in ieder geval maatregelen nemen met het oog op de toekomst door Garrett Grayson te draften. Toch blijft Brees voorlopig de grote man in de SuperDome, waar hij ‘zeer overtuigd’ is van het feit dat hij met zijn ploeg een tweede ring kan winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *