Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview Belgian Bowl XVIII: Brussels Black Angels vs. Brussels Tigers

Nog een keertje slapen en het is zover. De dag waar iedereen al twee weken halsreikend naar uit kijkt. De dag waarop de All-American Sports day plaatsvindt. De dag waarop de Belgian Bowl gespeeld wordt. Dit jaar is, zoals de meesten onder jullie al weten, de Belgian Bowl een Brussels onderonsje geworden. De Brussels Black Angels zullen het dit jaar opnemen tegen de ploeg die hen vorig jaar uit de finale hield, de Brussels Tigers. Mede hierdoor zijn de Black Angels gebrand op revanche. Ook voor de Tigers, die vorig jaar hard verloren in de Belgian Bowl is dit een kans om zich opnieuw te bewijzen. Dat beide ploegen tot nu toe ongeslagen zijn maakt de matchup nog interessanter. Beide ploegen zullen morgen in ieder geval het uiterste van zichzelf geven in het Puyenbeke stadium.

Voor beide ploegen zal het een zware avond worden over de grond. Zowel de Black Angels als de Tigers hebben in het reguliere seizoen laten zien dat ze zeer sterk zijn in het stoppen van de run. De Tigers zullen met hun 3-4 defense proberen om de sterke fullback Mwamba Rudy en snelle running back Sam Bangamuabo zo goed mogelijk af te stoppen. Ook zullen ze hun handen vol hebben aan de receivers van de Black Angels. De Broers Bouron zullen passes ontvangen van quarterback Kevin Noël die beschermd wordt door een van de beste offensive lines van België. Al zal de offensive line van de Black Angels iets moeten doen om A-gap blitzes op te vangen. In hun vorige wedstrijd tegen de Pirates werden er een aantal running plays opgeblazen in het backfield van de Angels.

Bij de Tigers start de Amerikaanse quarterback Marshall Kontos under center. Hun backfield wordt vervolledigt door running backs Yassine Hartman en Thomas Allison. Zij zullen de handen vol krijgen aan een zeer sterke defensive line van de Black Angels waar Reda Vranken en Issiaka Sanogo het mooie weer moeten maken. Defensive backs Guillaume Cerfontaine, Kevin Van de Wiele en Hadrien Godichal zullen het volgen Black Angels quarterback Kevin Noël wel zeer moeilijk krijgen tegen de Amerikaanse quarterback van de Tigers en zijn wide receivers Amouh Mohamed en Gilles Desaever.

Al bij al belooft het een mooie wedstrijd te worden waarin twee passhappy teams het tegen elkaar zullen opnemen. Er valt enkel nog af te wachten of de Tigers voor de derde maal in vier jaar de titel mee naar huis mogen nemen of dat de Brussels Black Angels voor de eerste maal in de geschiedenis van hun bestaan zich Kampioen van België mogen noemen.

Kick-off om 19u00 in het Puyenbeke Stadium in Sint-Niklaas.

Tickets zijn te verkrijgen via www.belgianbowl.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *