Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL heeft shortlist LA-stadions

De NFL heeft een lijstje gemaakt met de mogelijke stadions voor een NFL-team in Los Angeles per 2016. De vijf locaties worden nu bespeeld door honkballers, college-footballers of voetballers. Wie wil er delen?

Of de Chargers, Rams of Raiders nu terugkeren naar Los Angeles. Als dit in 2016 is, zal het stadion gedeeld moeten worden. Meest opvallende locatie is het thuisstadion van de LA Galaxy. De voetballers spelen bij een uitverkocht huis voor slechts 27.000 mensen. Daarmee zou het LA-team volgend jaar veruit het kleinste stadion in de NFL hebben. Nu is dit het tijdelijke onderkomen van de Minnesota Vikings met ruim 52.000 plaatsen.

Andere opties zijn het LA Coliseum waar nu USC haar college football wedstrijden afwerkt of de Rose Bowl van UCLA. Beide stadions met een NFL verleden. In het L.A. Coliseum speelden de Rams en Raiders al ooit hun thuiswedstrijden en werden ook Super Bowl I en VII afgewerkt. De Rose Bowl was het strijdtoneel van 5 Super Bowls (1977, 1980, 1983, 1987 en 1993).

De vijf potentiële speellocaties worden gecompleteerd door de thuislocaties van de LA Dodgers en de LA Angels uit het honkbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *