Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen overtuigend naar Tulip Bowl

Alphen Eagles heeft zich zondagmiddag overtuigend geplaatst voor de Tulip Bowl van volgende week. In de tweede halve finale liet de ploeg van headcoach Errol Zeefuik weinig heel van de Hilversum Hurricanes. Het werd uiteindelijk 41-7.

De thuisploeg, al drie jaar op rij de beste, kende een vliegende start op weg naar de Tulip Bowl. Hoewel de eerste drive nog niets opleverde, begon Hilversum slordig en daar maakte Alphen uitstekend gebruik van. Een fumble van de Hurricanes werd omgezet in een lange touchdown van Richard Bouthoorn naar Ananias Semedo. De volgende drive raakten de Canes de bal opnieuw kwijt en wederom sloeg Alphen toe. Ditmaal vond Bouthoorn Amir Anches voor een mooie touchdowncatch.

In het tweede kwart wist Joery Blankenstein met een interception in zijn eigen endzone erger te voorkomen voor de bezoekers, maar ze konden de geboden kansen niet omzetten in punten. De defensie van de Eagles zat Tielen heel de middag op de hielen en gaf de running backs en receivers van Hilversum geen kans om vrij te komen. Nog voor rust zette Bouthoorn zelf, met een quarerback sneak, zijn ploeg op een 20-0 voorsprong.

Na rust leek Hilversum wakker en klaar om een comeback in te zetten, maar opnieuw bleef de ploeg steken in de redzone. Het geloof in een goede afloop was helemaal weg toen Job van der Klei een punt ving en de bal 90 yards retourneerde voor een touchdown. De thuisploeg wist echter niet van ophouden en niet veel later was de connectie Bouthoorn-Semedo opnieuw goud waard, ditmaal voor 50 yards en een touchdown. Tielen en de Canes deden in het vierde kwart nog iets terug toen Daan Bording de eretouchdown maakte, maar het laatste woord was voor Alphen en Romano Vogels, die geconcentreerd bleef en de deflection binnen wist te halen.

Door de overwinning is de matchup van volgende week in de Tulip Bowl bekend. Opnieuw nemen de Alphen Eagles en Amsterdam Crusaders het tegen elkaar op. Plaats van handelen is Sportpark De Eendracht aan de Bok de Korverweg tijdens het finaleweekend van de AFBN. Erbij zijn? Koop dan je kaarten via www.gridiron.nl/tulipbowl/. Daar vind je ook het schema van het weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *