Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tulip Bowl XXXI: laatste kunstje Joey Kraan?

Quarterback Joey Kraan is de onbetwiste leider van de offense van Amsterdam Crusaders. Na een position battle won hij de starting position van Claudio Bartolozzi. Daags voor de belangrijke Tulip Bowl finale, sprak Gridiron met de rappe kleine quarterback. “Ik houd wel van een challenge, zo houd je jezelf scherp en haal je het beste in jezelf naar boven, omdat je wilt starten iedere week. Dus je moet presteren.”Hij noemt zichzelf meer een scrambler, te klein om een pocket passer te zijn. “Ik denk dat ik in zo’n systeem als van de Oregon offense goed tot mijn recht zou komen. Ik vind die offense de laatste jaren geweldig. Veel snelle passes, screens, quarterback runs.”Kraan doet weinig om de geruchten te ontkrachten dat hij met zijn laatste jaargang bezig is bij de Cru (“De kans is vrij groot dat het na dit seizoen klaar is”), hij wil zich liever focussen op de grootste finale uit zijn loopbaan. “Ik heb misschien nog wel een trick up my sleeve.”

“Wij zitten de tweede helft van het seizoen in een flow. De mooie wedstrijd in Badalona was toch wel het kantelpunt voor dit team. Wij hebben hard geknokt om met z’n allen de teamdoelstelling te bereiken. Daarvoor moeten we nog een berg nemen: Alphen!”

Het volledige interview met Joey Kraan vind je vanaf donderdagavond terug in de Gridiron Tulip Bowl XXXI special, die online verschijnt. Voor een abonnement op het enige American football tijdschrift van Nederland, klik je hier.

Wil je Tulip Bowl XXXI live bijwonen, dan kun je hier een kaartje bestellen voor slechts 3,75 euro. Dat is toch geen geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *