Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wie kiest wél bij Supplemental Draft?

De Supplemental Draft is gepland voor volgende week donderdag 9 juli. Het zou zomaar kunnen dat voor het eerst sinds 2012 weer een speler gekozen gaat worden in deze extra draft.

Teams die een speler kiezen in de Supplemental Draft verliezen in dezelfde ronde in de volgende echte Draft hun pick. De Cleveland Browns kozen in 2012 probleemkind Josh Gordon met een tweede ronde keuze. In de draft van 2013 verloren ze hun reguliere tweede ronde keuze. Door deze verliesbeurt durven veel teams het niet aan een keuze te maken in deze extra sessie. Daarnaast is er vaak ‘iets’ met deze spelers. Ze waren te laat zich aan te melden voor de officiële draft, vaak vanwege een issue dat op dat moment speelde.

Grootste kanshebber om gekozen te worden is left tackle Isaiah Battle. Hij besloot onlangs te stoppen als student. Met een kind in aantocht ziet hij weinig heil in een jaar extra bij de Clemson Tigers en wil hij zijn kansen wagen in de NFL. Begin deze maand werd hij nog aangehouden met marihuana in zijn bezit. Dit lijkt inderdaad op een ideale schoonzoon die het gaat maken in de NFL. Een Josh-Gordon-waiting-to-happen… wie durft zijn handen hier toch aan te branden? De Denver Broncos zijn in ieder geval hun left tackle Ryan Clady al verloren aan een knieblessure en de 49Ers kunnen nog wel wat hulp gebruiken op de offensive line met het pensioen van Anthony Davis. Gokje wagen?

Misschien kunnen we beter stoppen met de Supplemental Draft. Spelers die niet gekozen worden, zijn toch free agent naderhand. Dan hoeven we niet al die rondes te wachten totdat misschien één iemand een speler kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *