Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN teams verzetten zich tegen lang seizoen

Uit informatie die Gridiron heeft ontvangen, blijkt dat het finaleweekend in Amsterdam wordt aangegrepen om een recent besluit van de ALV van de AFBN te overrulen. Twee weken geleden besliste de Algemene Ledenvergadering tot een lang speelseizoen, maar daar wil een groep mensen een stok voor steken. In het diepste geheim hebben zij vandaag een overleg gepland.

Uit papieren die Gridiron heeft weten te bemachtigen, blijkt dat maar liefst elf teams voor een kort Eredivisie seizoen zijn, terwijl het aantal aanhangers van een lang seizoen op een hand te tellen is. Het is dan ook opmerkelijk dat tijdens de ALV een aantal weken geleden een hele andere stemverdeling bleek. Toen won een lang seizoen het nog met 9 tegen 8. Opmerkelijke voorstander van een lang seizoen lijken Eredivisie clubs Amsterdam Panthers, Hilversum Hurricanes en Lightning Leiden te zijn.

Het initiatief voor een Benelux-competitie van Arnhem Falcons bestuurslid Michel van Rijswijck krijgt ook support. Zes teams willen internationaal ballen.

Ongetwijfeld horen we aankomende week meer over deze geheime meeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *