Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Head-to-Head: Amsterdam Crusaders – Alphen Eagles

Op het hoofdveld van Spark United (Sportpark ‘De Eendracht, Bok de Korverweg, Amsterdam) staat het vandaag te gebeuren: Tulip Bowl XXXI. Het is de vierde keer op rij dat de finale tussen beide ploegen gaat. Gridiron zette de cijfers voor u op een rij.

Als de Crusaders deze Tulip Bowl verliezen is het de langste losing streak in Tulip Bowl history met vier. De Amsterdammers staan nu nog gelijk met Hilversum Hurricanes, dat tussen 2003 en 2005 drie finales op rij verloor. De Cru heeft in de geschiedenis de meeste Tulip Bowl finales gewonnen (16), maar ook verloren (8). Bij winst stijgt Alphen Eagles naar de tweede plek op de lijst van teams met de meeste landskampioenschappen. Alphen heeft dan vier overwinningen.

Saillant detail: de Amsterdam Admirals gebruikten de locatie tussen 1997-2001 als practice facility. In die tijd won het team uit Amsterdam geen kampioenschappen.

AE_matchup2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AE_matchup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *