Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans zetten stapjes richting nieuw seizoen

De 010 Trojans zetten snel stappen om een competitieve ploeg op de been te hebben en mee te dingen voor Tulip Bowl XXXII. Na de aanstelling van hoofdcoach Wouter van den Boogaard en de geruchten rond een Belgische quarterback, is het nu namelijk de beurt aan de rest van de coaching staff. Marco Karmidi gaat bij de Trojans aan de slag als linebacker coach.

Karmidi is geen onbekende van de Trojans. Van 1986 tot en met 2004 was hij speler in Tilburg (eerst Sting, later Steelers) en speelde hij regelmatig tegen de ‘oude’ Trojans. In 2000 zette hij in Tilburg de eerste stappen als coach, een move die hij later voortzette bij Antwerpen Diamonds (2004 -2015).

“Ik heb de laatste wedstrijd van de Trojans tegen Alphen gezien en was onder de indruk van de groei die dit team heeft doorgemaakt,” aldus de nieuwe coach. “Ik wil graag een bijdrage leveren aan de verdere groei van dit team.”

Van den Boogaard is blij met de aanwinst. “Het contact met Marco kwam precies op het juiste tijdstip en zijn aantrekken past precies in het plaatje dat ik voor de komende jaren bij de 010 Trojans voor ogen heb. Marco is een logische stap op de weg die we daarbij in zijn geslagen.”

Sta overigens niet raar te kijken als Trojans binnenkort nog een vangst maakt op de quarterback-markt. Ook tijdens Tulip Bowl XXXI waren Van den Boogaard en oud-Panthers quarterback Anthony Slootmaekers regelmatig bij elkaar in de buurt te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *