Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sharpe: ‘Gates geen Hall of Fame-materiaal meer’

Tight end Shannon Sharpe voelt de statistisch hete adem van Antonio Gates in de nek en is daarmee niet vies van een potje diskrediet. De Hall of Famer vindt de recente straf voor Gates voor het gebruik van prestatiebevorderende drugs (PED) zo’n grote smet, dat de waarde van diens hele carrière nu ter discussie staat.

Sharpe hing de ‘shoulder pads’ aan de willigen met carrière-statistieken van 815 receptions, 10.060 yards en 62 yards. In deze eerste twee categorieën blijft hij Antonio Gates nog net voor die staat op 773 vangballen, 10.014 yards en 99 touchdowns. Volgens Shannon Sharpe kunnen al deze statistieken eigenlijk de prullenbak in.

Gates zelf zegt dat hij nooit bewust prestatiebevorderende drugs heeft geslikt en dat het via andere voedingsmiddelen is ingenomen. Klinkt bijna als de gemiddelde wielrenner in de Tour de France. Teamgenoot Philip Rivers zegt hem te geloven omdat hij zo’n eerlijk persoon is. Sharpe zegt letterlijk dat de veroordeling en vier wedstrijden schorsing alles in twijfel trekt. De mensen die straks voor de Hall of Fame gaan stemmen, nemen dit zeker mee in hun waardeoordeel. En daarmee is het stellig dat Gates niet net als hem een buste verdiend in Canton, Ohio.

Het is te hopen dat Sharpe geen parallelen gaat vertonen met top receiver Jerry Rice. Die ging andere spelers veroordelen en bleek toen zelf met plak-handschoenen zijn records bij elkaar gevangen te hebben. Nu noemde John Madden in het gelijknamige computerspel Shannon Sharpe de speler die ‘spieren had op plaatsen waar je helemaal geen spieren behoort te hebben’. Als dat niet ruikt naar anabolen weet ik het niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *